FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH poništeni izbori u dvjema općinama

Autor: zkre
MOSTAR, 29. listopada 2012. (Hina) - Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH poništio je rezultate izbora u dvjema općinama zbog brojnih utvrđenih nepravilnosti, priopćio je SIP koji se nije uspio dogovoriti o prigovorima za poništavanjem izbora u Srebrenici što traže srpske stranke.

SIP je u utorak poništio rezultate izbora za novog načelnika i općinsko vijeće u Istočnom Drvaru te za općinsko vijeće u Istočnom Mostaru, zbog utvrđenih nepravilnosti koje mogu utjecati na izborni rezultat.

Kako je priopćio SIP, odluku o raspisivanju novih izbora SIP će donijeti nakon što odluke o poništavanju izbora potvrdi ili ospori prizivno vijeće suda BiH koji je drugostupanjsko tijelo za odlučivanje.

Istodobno SIP se u ponedjeljak nije mogao suglasiti o poništavanju izbornih rezultata i ponovnom održavanju izbora u Srebrenici, što su zatražile članice "Koalicije za Republiku Srpsku". Ova skupina stranaka zaprijetila je da neće prihvatiti rezultate izbora u ovoj općini nakon što je glasovima poslanim putem pošte pobjedu na izborima odnio kandidat bošnjačkih stranaka Ćamil Duraković.

Izbori u BiH održani su 7. listopada za 149 općine, a jedino ove godine nisu provedeni u Mostaru jer se tamošnje stranke nisu mogle usuglasiti o promjeni izbornih pravila.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙