FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laos novi član WTO-a

Autor: mtro
ŽENEVA, 26. listopada 2012. (Hina/AFP) - Svjetska trgovinska organizacija WTO je u petak primio u svoje okrilje Laos koji će postati djelatnom članicom te organizacije početkom 2013. godine, objavila je u petak ta organizacija koja se bavi međunarodnom trgovinom.

Laos je zaključio svoju pristupnu dokumentaciju u rujnu, a kandidaturu je u petak konsenzusom službeno prihvatilo Opće vijeće, izvršni organ WTO-a koji predstavlja 157 zemalja članica organizacije.

Pristupni protokol Laosa su u petak nakon sastanka Općeg vijeća potpisali šef pregovora Laosa, ministar industrije i trgovine Nam Viyaketh i generalni direktor WTO-a Pascal Lamy. Parlament Laosa sada treba ratificirati taj pristup. Pristupni pregovori su trajali 15 godina.

Za pristup WTO-u svaka zemlja kandidat treba usvojiti niz reformi svoje međunarodne trgovine i prilagoditi svoje zakonodavstvo otvaranju tržišta.

Predsjednica Općeg vijeća WTO-a, norveška veleposlanica Elin Ostebo Johansen je izjavila da je ova godina posebno važna za WTO zbog pridruživanja četiriju novih članice: Crne Gore, Samoe, Rusije i Vanuatua.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙