FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčevića

Autor: ssis
SISAK, 11. listopada 2012. (Hina) - Predsjednici županijskih organizacija HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčevića u Sisačko-moslavačkoj županiji Marijana Petir i Tomislav Dujmenović potpisali su sporazum o političkoj suradnji između tih organizacija.

Sa skupa na kojem su bili i predsjednici stranaka Branko Hrg i Ruža Tomašić poslan je poziv svim gradskim i općinskim organizacijama tih dviju stranaka da slijede njihov primjer.

"Odlučili smo da o političkoj suradnji i međustranačkim koalicijama naše organizacije odlučuju na lokalnoj razini. Slijedimo instrukcije s parlamentarnih izbora kako srodne stranke moraju surađivati. S HDZ-om još nismo pregovarali, ali nakon lokalnih izbora mogući su i pregovori s HDZ-om za sljedeće parlamentarne izbore", rekla je Ruža Tomašić.

"Na temelju inicijativa 'odozdo' u nekoliko smo županija već potpisali slične sporazume. Ovim stvaramo dobar socijalni kapital za županiju", rekao je Branko Hrg i dodao kako ni ta stranka još nije razgovarala s HDZ-om.

Istaknuo je da će lokalni izbori i izbori za Europski parlament biti dobar test i putokaz za HSS.

Uz napomenu da nije riječ o izbornoj koaliciji, nego zasad samo o političkoj suradnji, predstavnici stranaka još nisu isticali svoje kandidate za izbore na županijskoj razini.

Predsjednik Gradske organizacije HSP-a dr. Ante Starčevića Veljko Novak rekao je da se u Sisku uoči lokalnih izbora priprema koalicija centra i desnog centra. Već su postignuti dogovori i s nezavisnim listama, rekao je, dodajući kako je u interesu HDZ-a da im se priključi te da jedino ne dolazi u obzir suradnja sa SDP-om i HNS-om.

(Hina) xssis ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙