FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 7. listopada 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama i supruga Michelle konačno su u subotu proslavili 20. godišnjicu braka, provevši romantičnu večer u gradu tri dana kasnije nego što je trebalo zbog predsjedničke debate. Američki prvi par obilježio je ovu prigodu večerom za dvoje u restoranu Bourbon Steak u hotelu Four Seasons u Georgetownu u susjedstvu Washingtona. Samo mjesec dana pred predsjedničke izbore Obama si je priuštio rijedak slobodan dan od predizborne kampanje nakon silnih skupova uoči prve debate s republikanskim izazivačem Mittom Romneyom u srijedu u Denveru koju je prema općem mišljenju izgubio. Novinari su nastojali, ali nisu uspjeli niti na trenutak ugledati par tijekom njihova izleta duga 2 sata i 20 minuta.

NEW YORK - Francuski rocker Johnny Hallyday će u nedjelju prvi puta u karijeri nastupiti u New Yorku i obećao je vruću večer rock and rolla. "U dva sata showa od glazbe iz 70-ih do danas, uz moje fantastične glazbenike, to će biti pravi rock and roll i u Beacon Theatru će biti vruće", poručio je mailom. Nakon što je ovog ljeta zabrinuo fanove kada je hospitaliziran na Antilima, pa u Los Angelesu, Johnny (69) je nastavio nastupati. U četvratk i petak je održao koncerte u Montrealu, gdje ga je oduševljeno slušalo 15.000 ljudi. U New Yorku Beacon Theatre može primiti oko 2.800 ljudi.

NEW YORK - Broj homoseksualnih i biseksualnih likova u televizijskom programu u SAD-u u sezoni 2012/2013. najveći do sada, po studiji organizacije za zaštitu prava homoseksualnih osoba GLAAD, a udio homoseksualnih likova raste i na kablovskim televizijama, piše list Wall Street Journal. U 17. godišnjem izvješću "Gdje smo na televiziji" objavljenom u petak, analitičari navode da će u tekućoj televizijskoj sezoni 4,4 posto glumaca koji se redovito pojavljuju u televizijskim serijama u udarnim terminima glumiti homoseksualne, biseksualne ili transrodne likove. To je više od 2,9 posto koliko ih je bilo u sezoni 2011/2012. Studija je analzirala 97 televizijskih programa s unaprijed napisanim scenarijima u predstojećoj sezoni američkih televizijskih mreža. Utvrđeno je da među 701 redovitim likom 31 pripada LGTB skupini, odnosno gay, lezbijskoj, biseksualnoj ili transrodnoj populaciji. Najviši postotak takvih likova ima američka mreža ABC, odnosno 10 od 194, a serija kablovske mreže HBO "Okus krvi" ostaje i dalje serije s najviše LGBT likova, njih šest.

LONDON - Skupina predmeta Jamesa Bonda među kojima su slavni automobil, kupaće gaćice, odijelo i ručni sat agenta 007 prodana je na dražbi kuće Christie's u petak u Londonu za više od 600.000 funta, a sav prihod je namijenjen dvanaesterim humanitarnim organizacijama. Odijelo od plavog lana marke Tom Ford koje je nosio Daniel Craig u novom filmu o Jamesu Bondu "Skyfall" koji se u kinodvoranama počinje prikazivati 24. listopada, prodano je za 46.850 funta. Bilo je procijenjeno na 2.000 do 3.000 funta. Biser dražbe bio je crni Aston Martin DBS koji je Daniel Craig vozio u početnom prizoru jurnjave po talijanskim cestama u "Zrnu utjehe" ("Quantum of Solace", 2008.). Automobil, procijenjen na 100.000 do 150.000 funta (125.000 do 190.000 eura) kupljen je za 241.000 funta. Predmeti su prodani zadnjeg dana dražbe koja je počela 28. rujna a bila je organizirana u prigodi 50. obljetnice filmskih pustolovina agenta 007.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙