FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni direktor BBC-a o slučaju Jimmyja Savilea

Autor: vmrs
ZAGREB/LONDON, 23. listopada 2012. (Hina) - Glavni direktor BBC-a George Entwistle stao je u obranu svoje kuće i njezine reakcije na seksualni skandal povezan s pokojnim voditeljem Jimmyjem Savileom, ali priznao je da se otvorilo pitanje povjerenja.

Entwistle je u utorak pred parlamentarnim odborom za kulturu rekao da, otkad su se pojavile "te veoma teške optužbe", "mi smo poduzeli što smo mogli". Prošli "kulturološki problem" na BBC-u, rekao je, omogućio je to zlostavljanje, prenosi BBC.

Osim toga, rekao je, BBC istražuje pet do deset "ozbiljnih optužba" koje se tiču nekadašnjih i sadašnjih zaposlenika. "Nije sporno da to što je učinio Jimmy Savile i kako se BBC tih godina ponašao - a čini se da su ta kultura i običaji BBC-a omogućili Jimmyju Savileu da čini to što je činio - da će se zbog toga postaviti pitanje povjerenja u nas i pitanje našega ugleda", rekao je pred odborom za kulturu, medije i sport.

"To je veoma teško pitanje i ne možete ga razmatrati nikako drukčije nego sa zgražanjem.... Što je on to tako dugo neotkriven činio".

Policija je Savilea, nekadašnjeg zabavljača i DJ-a koji je 2011. umro u dobi od 84 godine, opisala kao seksualnog prijestupnika grabežljivca, a vjeruje se da je u četrdest godina zlostavljao mnogo osoba, među kojima i veoma mlade djevojke. Kaznena istraga još traje.

Entwistle kaže: "Nisam siguran da bi u šezdesetima i sedamdesetima... oni (zaposlenici) osjećali da išta mogu poduzeti" u vezi sa seksualnim zlostavljanjem. Danas BBC-jevo osoblje "zna komu se obratiti" kad su u pitanju pritužbe za seksualno zlostavljanje, dodao je. "Vjerujem da se kultura u BBC-u promijenila, ali nisam uvjeren da se promijenila onoliko koliko je trebala", kaže Entwistle o seksualnoj diskriminaciji unutar kuće.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙