FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaka Kaladze u novoj gruzijskoj vladi

Autor: djan
TBILISI, 8. listopada 2012. (Hina) - Bivši gruzijski nogometaš Kaka Kaladze, dugogodišnji reprezentativac i član AC Milana, bit će ministar regionalnog razvoja u novoj vladi Bidzine Ivanišvilija, javlja BBC.

Gruzijski milijarder Ivanišvili sa svojom koalicijom Gruzijski san pobijedio je na nedavnim parlamentarnim izborima dosad vladajuću stranku predsjednika države Mihaila Sakašvilija.

Ivanišvili je u ponedjeljak objavio sastav svoje vlade, u kojoj će sam biti premijer, i koja predstavlja kombinaciju liberala i radikalnih nacionalista, ujedinjenih u suprostavljanju Sakašvilijevoj vlasti, javlja BBC.

Gruzijski san ima 83 mjesta u parlamentu, a Sakašvilijev Ujedinjeni nacionalni pokret 67. Očekuje se da će nova vlada stupiti na dužnost kasnije u listopadu nakon potvrde u parlamentu.

Ivanišviliju i Sakašviliju slijedi kohabitacija duga najmanje godinu dana, koliko još Sakašviliju traje predsjednički mandat.

Kaladze, koji ima 83 nastupa za reprezentaciju i deset je godina igrao u Milanu, u parlament je izabran na listi Ivanišvilijeve stranke Demokratske Gruzije, najveće u vladajućoj koaliciji.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙