FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zlataru otvorena kuća za stanovanje psihičkih bolesnika

Autor: zkra
ZLATAR, 22. listopada 2012. (Hina) - Potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvorila je danas u Zlataru kuću za organizirano stanovanje psihički bolesnih odraslih osoba, u kojoj će živjeti četvero korisnika.

To je peta kuća koja je otvorena u sklopu Doma za psihički bolesne osobe Loborgrada, a projekt samostalnog stanovanja u Loborgradu provodi se od 2004. godine i dosad je u nj uključen 21 korisnik.

"Loborgrad je dobar pravi primjer kako se kvalitetno skrbi o osobama sa psihičkim teškoćama i njihov bi se rad mogao uzeti kao ogledni primjer u Hrvatskoj", ocijenila je ministrica Opačić.

Istaknula je kako je smještaj korisnika u samostalne stambene jedinice i njihovo dobro snalaženje u takvoj zajednici dokaz da u društvu moramo promijeniti odnos prema osobama sa psihičkim teškoćama koje se mogu uspješno uključiti u normalan život.

Opačić je rekla da ministarstvo za ovu godinu nema predviđeno ni kune za kapitalne investicije i izgradnju novih objekata pa bi u državi i drugi trebali slijediti primjer Loborgrada i bez velikih dodatnih troškova otvarati kuće za korisnike.

U Loborgradu, koji je danas svečano obilježio 75 godina rada, po riječima ravnatelja tog doma Dubravka Žerjavića, u negdašnjem dvorcu Keglevića smješteno je 328 korisnika od kojih je 160 slabo pokretno i nepokretno.

(Hina) xzkra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙