FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 22. listopada

Autor: nles
ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 22. listopada:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko posjetit će Brodarski institut (12 sati, Brodarski institut, Av. V. Holjevca 20).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko gostovat će u emisiji Hrvatskoga radija "S Markova trga" (15,30 sati).

ZLATAR - Potpredsjednica Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetit će Dom za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad povodom 75. godišnjice osnutka doma i povodom službenog otvorenja Kuće za organizirano stanovanje psihički bolesnih odraslih osoba u Zlataru. Potpredsjednica Vlade i ministrica u obilazak Doma dolazi u 11,30 sati, nakon čega će u kino-dvorani "Sokolana" u Zlataru u 12 sati započeti svečano obilježavanje 75. godišnjice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad. U 12.45 sati u neposrednoj blizini kino-dvorane bit će održano svečano otvorenje Kuće za organizirano stanovanje psihički bolesnih odraslih osoba u Zlataru.

VIROVITICA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić sa suradnicima posjetit će Opću bolnicu Virovitica. U 11 sati prisustvovat će svečanoj sjednici u povodu obilježavanja 110. obljetnice te ustanove koja će se održati u Društvenom domu bolnice. Uz ministra na svečanosti će govoriti župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Tomislav Tolušić te ravnateljica bolnice dr. Ana Bajer Feketić. Nakon obilaska bolničkih odjela, u 12,15 sati ministar Ostojić dat će izjavu za medije u Društvenom domu bolnice, Ljudevita Gaja 21.

VALBANDON - Svečano otvaranje 7. Međunarodnog tečaja UN-a za policijske službenike "UNPOC CROATIA 2012" u okviru obilježavanja 20 godina članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima. Svečanom otvaranju nazočit će Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, a očekuje se i dolazak Louise Vinton, koordinatorice Ujedinjenih naroda i stalne predstavnice UNDP-a u RH, izaslanika Predsjednika Republike, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnika Drage Lovrića, predstavnika Vlade i drugih uvaženih gostiju. U okviru programa bit će predstavljena knjiga "Policija u ratu: suzbijanje pobunjeništva, terorizma i nasilničkog kriminaliteta" koju će predstaviti američki profesor Robert M. Perito, koautor knjige (11 sati, u velikoj sali restorana odmarališta MUP-a u Valbandonu, Dragonja 600).

DUBROVNIK - Početak trodnevnog programa pod nazivom "Dani pobjede - 20. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga" kojom će se obilježiti 20 godina od oslobađanja dubrovačkog područja od srpsko-crnogorske agresije. Program će početi u 11 sati u tvrđavi Imperijal na Srđu gdje će biti otvorena izložba nakon čega će u samostanu sv. Klare biti održani stručni skup "Dani pobjede - oslobađanje hrvatskoga juga". U utorak, 23. listopada, na tvrđavi Imperijal na Prevlaci bit će svečano podignuta hrvatska zastava u spomen na podizanje hrvatske državne zastave 23. listopada 1992. godine kada je taj kraj bio oslobođen. Središnji dio programa bit će u srijedu, 24. listopada kada će se održati svečana akademija u Kazalištu Marina Držića, a na Stradunu svečani mimohod sa zastavama postrojbi koje su sudjelovale u oslobađanju najjužnijeg dijela Hrvatske.

ZAGREB - Otvorenje 17. hrvatskog simpozija osoba s invaliditetom o održivom razvoju udruga osoba s invaliditetom na pragu ulaska u Europsku uniju. Uvodno izlaganje "Javni identitet i financiranje udruga osoba s invaliditetom" održat će Boris Šuštaršič, dopredsjednik European Disability Foruma, predsjednik EAMDA, Nacionalnog sveta invalidskih organizacij Slovenije (10 sati, hotel "Holiday").

ZAGREB - Predstavljanje zvučnog izdanja originalnih govora blaženoga pape Ivana Pavla II., koje je tijekom svojeg pontifikata od 1978. do 2005. na hrvatskome jeziku prigodom susreta s Hrvatima. Originalne govore na blagdan blaženoga pape Ivana Pavla II. predstavit će Božidar Nagy, Radoslav Dumančić, Slavo Mandurić i Mirko Hrkač. Zvučno izdanje Papinih govora priredila je Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" u suradnji s Radio Vatikanom (19 sati, dvorana Tribina grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Četiri prijatelja - otvoreno cijelu noć" suvremenoga španjolskog pisca, novinara i redatelja Davida Truebe. Knjigu će uz autora predstaviti prevoditeljica Jana Milić te Boris Gregurić, Dragan Jurak i Branko Čegec, a ulomke iz romana čitat će glumac Dražen Šivak (19 sati, Art-kino "Grič", Jurišićeva 6).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙