FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson Nikola Tesla dobio novi posao modernizacije BH Telecoma

Autor: rmav
SARAJEVO, 19. listopada 2012.(Hina) - Zagrebački Ericsson Nikola Tesla dobio je novi posao moderniziranja mobilne mreže vodećeg bosanskohercegovačkog telefonskog operatera BH Telecoma, priopćeno je u petak iz sjedišta te tvrtke u Sarajevu.

Ugovor o modernizaciji vrijedan 10,3 milijuna eura potpisali su direktori dvije tvrtke Gordana Kovačević i Nedžad Rešidbegović, a riječ je o proširenju radijskog dijela mobilne mreže vezanog uz GSM/UMTS tehnologije, kao i uz proširenje fiksne mreže BH Telecoma.

"BH Telecomu će ugovori omogućiti povećanje broja korisnika, a njegovim korisnicima još bolje i kvalitetnije usluge. Nove brzine podatkovnog prijenosa odlična su podloga za multimedijalne usluge nove generacije što nudi novu razinu komunikacijskih mogućnosti. Ovime nastavljamo suradnju s našim strateškim partnerom olakšavajući napredne komunikacijske usluge i nudeći prednosti koje iz toga proistječu", izjavila je Kovačević.

BH Telecom planira na temelju suradnje s Ericssonom Nikola Tesla u naredne dvije godine osigurati dalje širenje svoje 2G i 3G mreže te provesti strateške pripreme za prelazak na LTE tehnologiju jednostavnom softverskom nadogradnjom.

Cilj je korisnicima smartphone uređaja i tableta omogućiti podatkovni prijenos preko 3G mreže s većim pristupnim brzinama, a u ponudu će ući i mobilna televizija, naveli su iz BH Telecoma.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙