FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorsko-goranski ugostitelji nisu zadovoljni sezonom

Autor: hsup
RIJEKA, 18. listopada 2012. (Hina) - Ugostitelji iz Primorsko-goranske županije nisu zadovoljni s ovogodišnjom turističkom sezonom, iako podaci o broju noćenja, kojima raspolažu turističke zajednice, govore drugačije, ugostitelji svjedoče da je bilo manje 'kvalitetnih' gostiju i da je zbog njihove slabe platežne moći izvanpansionska potrošnja pala, priopćeno je danas iz Ceha ugostitelja Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

Iz Ceha ugostitelja navode da su na nedavno održanoj sjednici zaključili da je poseban problem u nekim sredinama nelojalna konkurencija trgovačkih lanaca, koji jeftinom gastro ponudom 'uzimaju' goste ugostiteljskim objektima.

"Problem su i hoteli, koji sramotno niskim cijenama privlače goste slabije kupovne moći, a all-inclusive ponudom zadržavaju goste u hotelu", ocijenjuju u Cehu i ističu da je posljedica takvog poslovanja pad cjelokupne izvanpansionske potrošnje u ugostiteljskim objektima, suvenirnicama, trgovinama i drugdje te da to negativno utječe na gospodarstvo u cjelini.

Primorsko-goranski ugostitelji obrtnici navode da je prisutan i problem nedostatka kvalitetne radne snage te da je "s kadrovima koji izlaze iz obrazovnog sustava vrlo teško postići određenu razinu kvalitete usluge".

Stalno povećanje dodatnih financijskih i administrativnih obveza, koje ugostitelji moraju svakodnevno ispunjavati, sve više ih opterećuje i traži od njih dodatne financijske izdatke koje je sve teže izdržati.

Posebno je loše stanje u Gorskom kotaru, u kojem je stanje naseljenosti sve gore, a turizam, koji bi mogao biti pokretač gospodarskog razvitka, osim u Fužinama, nije zaživio, ističu iz Ceha ugostitelja Obrtrničke komore Primorsko-goranske županije.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙