FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački parlamentarni Odbor za turizam u posjetu Hrvatskoj

Autor: tmis
ZAGREB, 11. listopada 2012. (Hina) - Izaslanstvo Odbora za turizam parlamenta Savezne Republike Njemačke, na čelu s predsjednikom odbora Klausom Braehmigom, danas se sastalo s s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, a posjetilo je i Hrvatski sabor gdje su se susreli s članovima Odbora za turizam, a razgovaralo se o jačanju turističke i gospodarske suradnje Hrvatske i Njemačke.

Izaslanstvo Odbora za turizam njemačkog parlamenta boravi u Hrvatskoj od 10. do 13. listopada, a uz razgovore u Zagrebu posjetit će i Opatiju, Rovinj i Pulu, gdje će se sastati s čelnicima lokalnih vlasti i predstavnicima turističkog sektora.

Iz Ministarstva turizma, nakon susreta ministra Ostojića s njemačkim parlamentarcima, ističu kako je Njemačka za hrvatski turizam najvažnije i strateško tržište te će se na njemu i više ulagati u promociju turizma.

Ministar je naglasio i da njemački turisti prepoznaju napredak u kvaliteti i ponudi hrvatskog turizma, što se vidi i u njihovih 13 posto više noćenja ove godine, kao i da se Hrvatska u predstojećem razdoblju na tom tržištu želi pozicionirati ne samo kao destinacija za ljetni nego i za vikend odmore.

Njemačke investitore je pozvao da ulože u hrvatski turizam, kazavši da za to postoji katalog investicija u kojem mogu vidjeti lokacije i druge detalje.

Braehmig je naglasio da je Hrvatska iza sebe ostavila naporno razdoblje na putu prema EU, ali i da proces prilagodbe ne prestaje s punopravnim članstvom. Hrvatska se nalazi u srcu Europe, a siguran sam da ćemo s Hrvatskom u EU dobiti učinkovitog partnera, naglasio je Braehmig.

Iz Ministarstva turizma u priopćenju prenose i njegovu izjavu da će Njemačka i ubuduće podržati Hrvatsku da svoj turizam učini što učinkovitijim, jer je Hrvatska istinski dragulj Europe te napomenu kako Hrvatska treba uložiti daljnje napore u estetiku, sigurnost i zaštitu okoliša, jer to čini razliku.

Izaslanstvo njemačkog parlamentarnog Odbora za turizma danas je u Hrvatskom saboru razgovaralo s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom, a sastalo se i s članovima Odbora za turizma s kojima se uz ostalo razgovaralo o poziciji Hrvatske kao turističke zemlje te mogućostima buduće suradnje. Predsjednik Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Goran Beus Richembergh je također njemačkim kolegama predstavio način rada, nadležnosti i programske ciljeve Odbora.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙