FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA3199 "Najava događaja - ..."

Autor: agrb
ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA3199 "Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 3. listopada" unesu ispravak u prvom odlomku gdje umjesto "... predsjednika Republike Ivo Josipović...." treba stajati "... predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović...".

Ispravak vijesti HNA3199

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 3. listopada

ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA3199 "Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 3. listopada" unesu ispravak u prvom odlomku gdje umjesto "... predsjednika Republike Ivo Josipović...." treba stajati "... predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović...".

Vijest s unesenim ispravkom ponavljamo u cijelosti:

ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) -Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 3. listopada.

ZAGREB - Posmrtni ostaci predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema zrakoplovom će iz SAD-a biti dopremljeni u Hrvatsku u 13 sati. U zagrebačkoj Zračnoj luci Plesu bit će nazočni najviši hrvatski državni dužnosnici, koji će pokojnog Borisa Šprema u koloni vozila ispratiti do Mirogoja (oko 15 sati). U Hrvatskom saboru će u 17 sati početi komemoracija, na kojoj će govoriti potpredsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović. SDP će komemoraciju, kojom će se oprostiti od Borisa Šprema, svojega istaknutog člana, održati u središnjici stranke na Iblerovu trgu u 20 sati.

ZAGREB - Predstavljanje Operativnog programa za zaštitu okoliša, u sklopu kojega je predviđeno i svečano potpisivanje Sporazuma o provedbi Operacije "Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranih sustava upravljanja otpadnim vodama" (13 sati, hotel International, Miramarska 24). Očekuje se sudjelovanje Mihaela Zmajlovića, ministra zaštite okoliša i prirode, Tihomira Jakovine, ministra poljoprivrede, Paula Vandorena, veleposlanika i šefa Delegacije Europske unije u RH i Branka Grčića, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Njihove izjave predviđene su za 14,10 sati .

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, s resornim pročelnikom Mirkom Herakom, održat će konferenciju za novinare o reviziji financijskih izvještaja u Zagrebačkom holdingu i antikorupcijskom povjerenstvu (11 sati, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskoga diplomatskog kluba njegov redoviti član, akademik Davorin Rudolf održat će predavanje "Granice suvremene Hrvatske" (19 sati, Društvo sveučilišnih nastavnika, Hebrangova 17)

ZAGREB - Prva hrvatsko-slovenska konferencija o cijepljenju "Znati. Razumijeti. Cijepiti." otvara se u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog epidemiološkog društva. Cilj konferencije je naglasiti važnost stručnih i znanstvenih argumenta u raspravi o cijepljenju, nasuprot iskrivljenim tumačenjima koja u posljednje vrijeme najčešće dopiru do građana (10 sati, Hrvatski liječnički zbor, Šubićeva 9).

ZAGREB - Premijerom mjuzikla "Guslač na krovu" u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Festivala Opatija, pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića i u režiji Ozrena Prohića, počinje nova kazališna sezona riječkog HNK. U tom projektu sudjeluju članovi svih umjetničkih ansambala riječkog kazališta, Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta (19,30 sati, Uljarska 1).

ZAGREB - Nastup hrvatskih književnika i nakladnika na Sajmu knjige u Frankfurtu, koji se ove godine održava od 10. do 14. listopada, najavit će se na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture. Ovogodišnji nastup nakladnika organizirala je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a program književnika, radionica i tribina europska mreža "Traduki". Na konferenciji će govoriti pomoćnik ministrice Vladimir Stojsavljević, autorica programa Alida Bremer i Neven Antičević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara (12 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Organizatori Zagreb Film Festivala predstavit će na konferenciji za novinare njegovo jubilarno, deseto izdanje koje će se održati od 14. do 21. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija (11 sati, kino Europa, Varšavska 3, 1. kat).

ZAGREB - Predstavljanje knjige politologa Petra Popovića "Prijepori u teorijama međunarodnih odnosa", koja temu iz naslova promatra u kontekstu širega razmatranja sukoba glavnih teorijskih pravaca međunarodne politike u 20. stoljeću (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

Uredništvo Hine

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙