FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 18. listopada 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Američka glumica Megan Fox ("Transformersi") rodila je dječaka u braku s glumcem Brianom Austinom Greenom, objavljeno je u srijedu. Fox (26) sama je objavila vijest na svojoj Facebook stranici. "Naš sin Noah Shannon Green došao je na svijet 27. rujna. Zauvijek ću biti zahvalna Bogu što mi je omogućio da spoznam ovakvu neograničenu i čistu ljubav", napisala je. Fox i Green (39), nekadašnja tinejdžerska zvijezda iz serije "Beverly Hills 90210" vjenčali su se u lipnju 2010. nakon četverogodišnje veze.

ZAGREB - Dvoje harvardskih znanstvenika u novoj studiji sugeriraju da je Mjesec nekada bio dio Zemlje koji se od nje odvojio nakon gigantskog sudara s drugim nebeskim tijelom. U studiji objavljenoj u časopisu "Science", Sarah Stewart i Matija Ćuk kažu da njihova teorija objašnjava zašto Zemlja i Mjesec imaju sličan sastav. Zemljina rotacija bila je puno brža u vrijeme nastanka Mjeseca i dan je trajao samo dva, tri sata, navodi se u studiji. S tolikom brzinom vrtnje, veliki udar mogao lansirati dovoljno Zemljina materijala da se formira Mjesec, kaže to dvoje znanstvenika. Po njihovoj teoriji, Zemlja je kasnije postigla sadašnju brzinu rotacije zahvaljujući gravitacijskoj interakciji između njezine orbite oko Sunca i Mjesečeve orbite oko Zemlje. Njihova teorija obrnuta je od postojeće vodeće teorije koja kaže da je Mjesec nastao od materijala divovskog tijela koje je udarilo u Zemlju. Stewart je profesorica planetarnih znanosti na Harvardu, a Ćuk je astronom Instituta SETI, neprofitabilna organizacije za vođenje istraživačkih i obrazovnih projekata koji se odnose na ekstraterestrijalni život.

PARIZ - Neobjavljen Beethovenov rukopis koji je pripadao Chopinu prodan je u srijedu za 252.750 eura na dražbi kuće Sotheby's u Parizu na kojoj se prodavala nesvakidašnja glazbena zbirka što ju je tijekom više od pedeset godina prikupljao industrijalac Andre Meyer. Originalni rukopis Quator a Cordes no 2, op. 10 Arnolda Schoenberga s njegovim potpisom prodan je za 240.750 eura, što je svjetski rekord za neki rukopis tog skladatelja, ističe aukcijska kuća. Na dražbi je postignut još jedan rekord, za tiskanu partituru, a riječ je o prvom izdanju Six Partitas za glasovir Johanna Sebastiana Bacha, koja je prodana za 228.750 eura. Zarada od prodaje je 3,3 milijuna eura za tu zbirku koju smatraju "najvažnijom zbirkom tiskanih glazbenih djela u Europi" a procjenjivala se od 1,8 do 2,5 milijuna eura, dodaje Sotheby's. Andre Meyer, sin industrijalaca tekstila iz pokrajine Lorraine koji su se doselili u Pariz, nije bio samo kolekcionar, nego i mecena, stručnjak, kritičar i rado je otvarao svoju biblioteku na koju je bio ponosan. Stravinski je 1965. pronašao ondje svoj rukopis "Posvećenje proljeća", a Rostropovič radio na Debussyjevim bilježnicama.

NEW YORK - Kada je Ashton Kutcher zamijenio Charlieja Sheena u popularnoj televizijskoj komediji "Dva i pol muškarca", preuzeo je i njegovo mjesto najbolje plaćenog televizijskog glumca, navodi se u godišnjem izvješću Forbesa. Kutcher je, po procjeni toga poslovnog časopisa, od svibnja 2011. do svibnja 2012. zaradio 24 milijuna dolara. Međutim, nije uspio nadmašiti rekordnih Sheenovih 40 milijuna dolara zarade u prethodnom obračunskom razdoblju. Ta problematična zvijezda, koja pokušava uskrsnuti svoju karijeru u novoj seriji "Anger Managemenet", zato sada nije uspjela ući ni među prvih deset televizijskih glumaca po zaradi. U prvih deset još su ušli Hugh Laurie ("Dr. House") i Ray Romano s po 18 milijuna dolara svaki, zatim Alec Baldwin ("Televizijska posla"), Tim Allen ("Last Man Standing"), Jon Cryer ("Dva i pol muškarca"), Jim Parsons i Johnny Galecki ("Teorija velikog praska").

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙