FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Je li Dulić žrtva borbe protiv korupcije u Srbiji?

Autor: jsta
SUBOTICA, 15. listopada 2012. (Hina) - Je li slučajnost što je prva žrtva borbe protiv korupcije nove srbijanske vlasti Oliver Dulić iz Subotice, čije prezime nosi jedan značajan broj tamošnjih Hrvata, pita se u autorskom tekstu za internetski portal hrvatske redakcije Radio Subotice u ponedjeljak politički analitičar i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.

Oliver Dulić bivši je srbijanski ministar i visoki dužnosnik Demokratske stranke koji je optužen za zlouporabu službenog položaja, zbog čega mu je u ponedjeljak oduzeta diplomatska, hrvatska i srbijanska putovnica.

"Nanovo smo svjedoci teške zloporabe medijskih sloboda koje su u funkciji ostvarivanja sebičnih političkih interesa. Njihov sablazni medijski tretman 'slučaja Dulić' ne smjera tek i samo na 'bezobzirnu korumptivnost' predstavnika ranije vlasti, već izravno pogađa i političku budućnost Vojvodine i Subotice, a neizravno se odnosi i na sve pripadnike hrvatske zajednice u Srbiji", zaključio je Žigmanov.

Žigmanov smatra da je bivši ministar izabran kao žrtveno janje u borbi protiv korupcije "stare vlasti", a kampanju protiv korupcije naziva takozvanom.

"Ako se čak i prihvate naracije nove vlasti da je korupcija bila raširena u svim porama prijašnje vlasti, zašto nije izabran neki drugi dužnosnik te vlasti? Recimo, osoba čije prezime ne pripada manjinskim zajednicama i koje dolazi iz takozvane uže Srbije?", pita se autor teksta.

Žigmanov podsjeća da su isti srbijanski mediji prije 7-8 godina vodili hajku protiv njegove prezimenjakinje Ivane Dulić, udane Marković, bivše ministrice poljoprivrede.

"Budući da su oboje nositelji istoga prezimena, koje se u javnosti prepoznaje kao ono koje pripada Hrvatima u Vojvodini, slijedi u konačnici onda i vrlo jasna poruka građanima ovdašnje hrvatske zajednice – ako se budete usudili baviti se politikom i ako u tome budete uspješni, proći ćete na ovaj način. Budite stoga dobri i vrijedni 'salašari i svinjari, obrađujte zemlju, poželjno sagnuto', a prostor moći ovdje je rezerviran za nositelje drugačijih prezimena i ljude s drugih područja!", zaključuje u autorskom tekstu Tomislav Žigmanov.

(Hina) xjsta yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙