FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 16. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 15. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 16. listopada.

ZAGREB - Ministarstvo financija organizator je konferencije o važnosti sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Hrvatske u okviru projekta IPA 2008 "Podizanje javne svijesti o važnosti sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Hrvatske", vrijednog 132 tisuće eura. Cilj konferencije je istaknuti važnost sustava unutarnjih financijskih kontrola kao i odgovornost rukovodeće strukture za njihovo učinkovito funkcioniranje. Kvalitetni sustavi unutarnjih financijskih kontrola važan su preduvjet za uspješno upravljanje proračunskim i javnim sredstvima, osiguranje fiskalne odgovornosti kao i spremnost zemlje za upravljenje sredstvima iz EU fondova (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 2).

OSIJEK - Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) u povodu obilježavanja Svjetskog dana hrane organiziraju međunarodni skup pod nazivom "Hrvatska na putu u EU - izazovi i očekivanja u području sigurnosti hrane i poljoprivredne politike". Na skupu će biti riječi o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, poljoprivrednim proizvođačkim organizacijama kao ključu opstanka malih proizvođača, sigurnosti hrane itd. (9,00 sati, Hotel Osijek).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u kolovozu ove godine izdano 718 odobrenja za građenje, što je za 0,8 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U prvih osam mjeseci ove godine pak izdano je ukupno 5.487 odobrenja za građenje, što prema razdoblju od početka siječnja do kraja kolovoza 2011. godine predstavlja smanjenje za 12,3 posto. Od ukupnog broja izdanih odobrenja u prvih osam mjeseci ove godine većina je, njih 4.408, izdano za gradnju zgrada, a 1.079 za ostale građevine. Po odobrenjima izdanima od početka ove godine do kraja kolovoza u Hrvatskoj je predviđena gradnja ukupno 6.884 stanova ili 16 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙