FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollande danas možda ne bi pobijedio Sarkozyja

Autor: akoz
PARIZ, 14. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Francois Hollande bio bi izjednačen s konzervativcem Nicolasom Sarkozyjem kada bi se danas sučelili na izborima, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u nedjelju i ukazali na brz pad popularnosti socijalističkog čelnika.

Hollande je Sarkozyja s vlasti smijenio na izborima u svibnju, osvojivši 51,6 posto glasova spram 48,4 posto, velikim dijelom zahvaljujući ljutnji birača što Sarkozy nije uspio smanjiti nezaposlenost dok je istovremeno njegovo ponašanje iritiralo mnoge birače.

Istraživanje agencije Ifop objavljeno u tjedniku Journal du Dimanche pokazalo je da bi Sarkozy danas za 1,5 posto nadmašio Hollandea u prvom krugu predsjedničkih izbora koji bi se sada održali te da bi u drugom krugu bili izjednačeni.

Podrška Hollandeu otkako je preuzeo vlast pala je sa 60 posto na tek 41 posto, što je najbrži pad popularnosti bilo kojeg novijeg predsjednika, a nezaposlenost je nastavila rasti i prešla deset posto, što je najviša stopa u posljednjih 13 godina.

Socijalist Hollande je sebi postavio rok od dvije godine da pokrene posustalo gospodarstvo i izokrene trend rasta nezaposlenosti, no njegov pad popularnosti ukazuje da mnogi Francuzi gube vjeru da bi mogao ispuniti viziju za koju su glasovali.

(Hina) xakoz ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙