FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut predsjednika francuskog Senata povodom smrti Borisa Šprema

Autor: mtau
ZAGREB, 3. listopada 2012. (Hina) - Predsjednik francuskog Senata Jean-Pierre Bel uputio je vršitelju dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora pismo sućuti u povodu smrti predsjednika Sabora Borisa Šprema, priopćilo je u srijedu francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

"S dubokom sam tugom primio vijest o odlasku Borisa Šprema, predsjednika Sabora RH. Želio bih odati počast tom iznimnom političaru. Njegovo zalaganje u Sabore i djelovanje u službi svoje zemlji priskrbili su mu poštovanje hrvatskih građana i njegovih kolega", kaže se u pismu.

"U trenutku dok se pripremamo proslaviti pristupanje Hrvatske u Europsku uniju, znali smo da zdravstveno stanje gospodina Šprema neće omogućiti da posjeti Pariz kao što je ranije bilo predviđeno", dodaje Bel u pismu te kaže da će sljedeći tjedan kada će više hrvatskih dužnosnika posjetiti Pariz biti prigoda da se oda počast Borisu Špremu.

"U ovim bolnim trenucima, bio bih vam zahvalan da prenesete izraze moje iskrene sućuti obitelji i bližnjima gospodina Šprema, kao i kolegama i prijateljima u hrvatskom parlamentu", napisao je Bel.

U pismu se dodaje da će ceremoniji ispraćaja u četvrtak nazočiti francuski veleposlanik u RH Jerome Pasquier.

(Hina) xmaš ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙