FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska ne isključuje povećanje udjela u EADS-u i BAE

Autor: akoz
PARIZ, 5. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Francuska neće isključiti mogućnost kupovine dionica Lagarderea što bi povećalo njen udio u spajanju korporacija EADS-a i BAE, rekao je u petak izvor iz francuske vlade, što otvara mogućnost spora s Britanijom.

Izvor, koji je govorio pod uvjetom da ostane neimenovan, iznio je sumnju da bi se do 10. listopada mogao postići sporazum o planiranom mega-spajanju EADS-a (European Aeronautic Defense and Space Company) i kompanije britanske vojne industrije BAE te da očekuje odgodu od 28 dana.

"Vlade Francuske, Njemačke i Britanije još uvijek se ne slažu glede njemačkih i francuskih udjela no razgovori se nastavljaju", rekao je izvor dodavši da je to "normalna faza u pregovorima".

Na marginama summita na Malti je francuski predsjednik Francois Hollande naznačio da će uključene kompanije morati uzeti u obzir gledišta svojih vlada.

"Rekli smo što smatramo uvjetima", rekao je Hollande na skupu sjevernoafričkih i europskih država. "Nakon toga je na kompanijama da nastave svoje razgovore ili pregovore znajući stajalište Francuske".

Francuska već ima 15-postotni udio u EADS-u a izvor iz vlade je rekao da si "želi dati mogućnost" kupnje 7,5 posto udjela u EADS-u koji kompanija Lagardere želi prodati.

Britanija želi da Francuska odustane od tog prava kako bi sporazum bio prihvatljiviji vlastima u Sjedinjenim Državama gdje BAE ostvaruje gotovo polovicu svojih prihoda.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙