FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 14. listopada 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Udruga "Bedem ljubavi 1991." organizirala je danas, po osamnaesti put, u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu druženje 100-postotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i slijepih branitelja te njihovih obitelji iz cijele Hrvatske. Ministar branitelja Predrag Matić Fred kazao je kako su najveći stradalnici, uz one koji s poginuli u Domovinskom ratu, stopostotni invalidi prve skupine te im poručio kako će im država nastojati pomoći koliko je god to moguće. "Budite uvjereni, svaka prethodna vlast koja je bila, ova današnja i svaka buduća dužna je i učinit će sve da vam olakša vaše zdravstvene tegobe ali ovaj dodatni odnos prema vama je taj da znate da cijenimo žrtvu koju ste dali za Hrvatsku i da to nikada nećemo zaboraviti", kazao je ministar. Naglasio je da su branitelji ti koji se, unatoč tome što je Domovinski rat završio, rata svakodnevno sjete te kako je nematerijalni odnos prema njima puno važniji od materijalnog dijela. Na novinarski upit kako će registar branitelja tehnički izgledati, Matić je ponovio kako će biti otvorena posebna web stranica na koju će uz prijavu i registraciju, svaki građanin moći vidjeti podatke vezane uz registar hrvatskih branitelja. Istaknuo je da će se pritom moći vidjeti osobni podaci svakog hrvatskog branitelja i podaci koji pokazuju njegovo sudjelovanje u ratu, dodavši kako zbog njegove dostupnosti građanima pritom neće biti narušena ni nacionalna ni osobna sigurnost pojedinaca.

SPLIT - Koalicijski klub vijećnika SDP-a i HNS-a u splitskom Gradskom vijeću najavio je bojkot sutrašnje sjednice tog vijeća koja je sazvana nakon što u petak Gradsko vijeće nije odobrilo da grad kao većinski vlasnik Hajduka bude jamac za zajam od 30 milijuna kuna na rok otplate od godinu dana što je izazvalo nezadovoljstvo kluba navijača Torcida koji su u petak ispred zgrade gradskog poglavarstva prosvjedovali protiv takve odluke. "Pet vijećnika SDP-a i dva vijećnika HNS-a neće doći na sutrašnju sjednicu jer ne želimo sudjelovati u populizmu" izjavio je danas za Hinu predsjednik kluba vijećnika SDP/HNS Ivo Baldasar koji je ujedno i SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima u proljeće 2013. godine. Baldasar je u petak na sjednici splitskog Gradskog vijeća bio suzdržan prilikom glasovanja o zaključku kojim bi grad dao jamstvo Hajduku za otplatu zajma koji je žurno potreban tom klubu kako bi se spriječila opasnost od stečaja, dok su ostali vijećnici SDP i HNS-a glasovali protiv usvajanja takve odluke. Dio medija je nakon te sjednice navodio da neusklađenost Baldasareva i glasovanja kluba vijećnika SDP/HNS i najnovija kriza u vezi s Hajdukom mogla naštetiti njegovoj predizbornoj promidžbi za splitskog gradonačelnika.

SPLIT - Klub Hajdukovih navijača Torcida danas je na Facebooku pozvao na prosvjed ispred sjedišta gradskog poglavarstva uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća koja je sazvana radi zajma za prevladavanje Hajdukove financijske krize, a vijećnik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Luka Podrug je izvijestio kako neće doći na sjednicu ako Uprava i Nadzorni odbor kluba ne podnesu ostavke. "Obaviještavamo sve naše članove, navijače i građane Splita koji će nam se pridružiti sutra ujutro u 8 sati ispred Banovine na mirnom prosvjedu za spas Hajduka. Mole se sudionici da ne napuštaju prosvjed do konačnog potpisa gradonačelnika Željka Keruma na jamstvo za kredit", navodi se u kratkoj poruci objavljenoj na Torcidinoj Facebook stranici. Nova sjednica splitskog Gradskog vijeća sazvana je za ponedjeljak u 9 sati nakon što u prošli petak na sjednci vijeća nije odobreno jamstvo za kredit Hajduku od 30 milijuna kuna. Vijećnik HČSP-a Luka Podrtug u današnjem pismu predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić izvješćuje kako neće doći na sutrašnju sjednicu "ako Uprava i Nadzorni odbor Hajduka ne podnesu ostavke, jer ne želi sudjelovati u ovoj farsi koja samo zamagljuje stvarne probleme oko Hajduka".

ZAGREB - Koalicija HSLS-HSS danas je sa Zelenom listom potpisala Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu 2013. i zajedničku podršku za gradonačelnika Zagreba nezavisnom kandidatu Vladimiru Ferdeljiju. "Već nakon dva tjedna od kad smo predstavili svoje kandidate i našu koaliciju pridružila nam se i Zelena lista, jedina lista zelenih koja je imala ozbiljne izborne rezultate na zadnjim zagrebačkim izborima", kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i istaknuo kako im je puno važniji program koji Zelena lista nosi. Za Ferdeljija Kosor je rekao da je sigurno "daleko najbolji kandidat za gradonačelnika grada Zagreba", te da je "posebno važno što on nosi promjenu, jer ako želimo promjene u gradu Zagrebu onda trebamo birati nešto treće". Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je da se stvara nova grupacija, koalicija kojoj nije na prvom mjestu stranački, uski interes, nego čovjek, građani, gospodarski problemi Zagreba i zapošljavanja te da zato i jest Ferdelji njihov kandidat za gradonačelnika, čovjek iz gospodarstva. Supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth rekla je da su sretni da se stvara nova snaga i kvaliteta u Zagrebu. Rekla je da Zelena lista nije uspjela doći u Gradsku skupštinu ali ima puno iskustva u radu po gradskim četvrtima i u radu s građanima kojima uvijek nastoje pomoći.

OSIJEK - Jedna osoba je smrto stradala, a druga je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se jutros oko 6,30 sati dogodila na državnoj cesti broj sedam, u blizini baranjskog mjesta Darde, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU). Prometna nesreća dogodila se prilikom sudara osobnih automobila Renault Clio i Peugetoa 807, koji su dolazili iz suprotnih smjerova. Od posljedica sudara 36-godišnji vozač Renaulta poginuo je na mjestu događaja, dok je 39-godišnji vozač Peugeota zadobio teške tjelesne ozljede.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙