FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HDZ za neizglasavanje jamstva Hajduku optužuje SDP i Keruma

Autor: zjur
SPLIT, 12. listopada 2012. (Hina) - Splitski HDZ vjeruje kako iza današnjeg neizglasavanja jamstva Hajduku stoji "politički igrokaz SDP-a i Keruma, koji se ni danas nije pojavio na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se o tome raspravljalo", rečeno je na konferenciji za novinare.

"Da meteorolozi nisu najavljivali kišu, mogli bismo reći da je danas nebo proplakalo iznad Starog placa jer je gradonačelnik, uz pomoć SDP-a i HNS-a, ukinuo Hajduk", rekao je danas predsjednik Gradskog odbora splitskoga HDZ-a Petar Škorić nakon što splitsko Gradsko vijeće na današnjoj sjednici nije prihvatilo davanje jamstva za taj klub. Dodao je kako mu nije jasno stajalište gradonačelnika i njegovih vijećnika koji danas nisu poduprli taj prijedlog dok su u lipnju dali potporu za mnogo veća jamstva.

Škorić je istaknuo kako mu je jasno zašto se Ivo Baldasar (suzdržan pri glasovanju na Gradskom vijeću), koji je još do jučer govorio da će glasovati za jamstva, tako ponaša jer je, ustvrdio je Škorić, opterećen svojim poslovima i dobivanjem kredita za spas svojega poslovnog carstva. "Mislim da ne bi smio dopustiti da osobne frustracije utječu na budućnost Hajduka", dodao je.

Splitski HDZ smatra kako Hajduk kao brand i tradicija vrijede više nego svi dugovi te ga se ne bi smjelo gurati u stečaj. "Netko će ga uzeti za jednu kunu i tako ostvariti svoje privatne interese. Hajduk živi vječno dok nije naletio na Keruma i Baldasara", zaključio je Škorić.

Splitsko Gradsko vijeće na današnjoj sjednici o Hajduku nije odobrilo da grad kao većinski vlasnik toga kluba bude jamac za zajam od 30 milijuna kuna na rok otplate od godinu dana, a nakon glasovanja predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, koji je bio na sjednici, izjavio je da je šokiran takvom odlukom te da klub očekuje stečajni postupak.

Od 21 nazočnog vijećnika za prijedlog o davanju jamstva glasovalo je sedam HDZ-ovih i neovisnih vijećnika, protiv je bilo pet vijećnika SDP-a i HNS-a, osam vijećnika Hrvatske građanske stranke (HGS) bilo je suzdržano, a suzdržan je bio i SDP-ov vijećnik Ivo Baldasar.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙