FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku 2013. kongres britanskog udruženja putničkih agencija

Autor: tmis
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Britansko udruženje putničkih agencija-ABTA, jedno od utjecajnijih u svijetu koje okuplja šest tisuća članova, za mjesto održavanja svog godišnjeg skupa 2013. odabralo je Dubrovnik te će u idućih godinu dana intenzivno promovirati Hrvatsku kao atraktivno turističko odredište.

Najavljeno je to na kongresu ABTA-e koji se ovih dana održava u Turskoj o čemu su danas izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja će s turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika sudjelovati u organizaciji kongresa ABTA-e.

Taj će kongres u Dubrovniku u listopadu 2013. okupiti, kako se očekuje, oko 700 stručnjaka iz turističkog sektora Velike Britanije.

Ističući da je to veliko priznanje Hrvatskoj i Dubrovniku, iz HTZ-a to smatraju i potvrdom uzlazne putanje popularnosti Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta u Velikoj Britaniji.

To pokazuju i ovogodišnji podaci Državnog zavoda za statistiku za osam mjeseci tijekom kojih je u Hrvatsku došlo 19 posto više britanskih turista nego lani odnosno 224 tisuće čijih je gotovo 1,1 milijun noćenja porast od čak 22,2 posto.

Kongres ABTA-e važan je i za dalji razvoj dosadašnje uspješne suradnje hrvatskih sa turističkim djelatnicima iz Velike Britanije.

Na njihovom kongresu u Turskoj Hrvatska je i posebno predstavljena te je najavljeno da će uoči ljetne sezone 2013. britanski novinari posjetiti Dubrovnik.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙