FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik s odličnim rujanskim turističkim rezultatima

Autor: tmis
DUBROVNIK/ZAGREB, 3. listopada 2012. (Hina) - U Dubrovniku se i u rujnu ove godine nastavio intenzivni turistički promet kojeg, osim 13 posto više dolazaka i 12 posto više noćenja nego u lanjskom rujnu, obilježava i velik broj kongresnih i drugih poslovnih skupova i događanja.

Po prvim podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika, u rujnu je u Dubrovniku boravilo nešto više od 91 tisuću turista koji su ostvarili 348 tisuća noćenja.

Ti su podaci dodatno ojačali i turističku statistiku za devet mjeseci tijekom kojih je u Dubrovniku zabilježeno po 9 posto više dolazaka i noćenja nego u istom razdoblju lani, odnosno 606 tisuća turista ostvarilo je 2,34 milijuna noćenja.

U dubrovačkoj Turističkoj zajednici takve rezultate objašnjavaju dijelom i brojnim pohvalnim objavama u stranim medijima kako kroz ljeto, tako i u rujnu, ali i brojnim kongresima čiji se intenzitet nastavlja sve do polovice studenog.

To ujedno potvrđuje Dubrovnik jednim od vodećih hrvatskih kongresnih odredišta i opravdanost njegovog uvrštenja na listi prestižne kongresne asocijacije ICCA među stotinu svjetskih konferencijskih odredišta.

Među kongresima koji su se u Dubrovniku održali u rujnu navode kongres Europskog društva za maksilofacijalnu kirurgiju, Europskog udruženja za kirurgiju ramena i lakta, koja su okupila po više od tisuću sudionika, a i u listopadu će ih se održati nekoliko sa sličnim brojem sudionika (European Organ Donation Congress, Međunarodna konferencija povijesnih gradova, Kongres medicinskih biokemičara, Dani hrvatskog turizma i drugi).

Kongresi i drugi poslovni skupovi se održavaju u gotovo svim dubrovačkim hotelima, a sve to pokazuje da će ova godina za Dubrovnik biti uspješna i u kongresnom smislu, bar na razini prošle godine kada je u tom gradu bilo 373 poslovnih skupova, ili 25 posto više nego u 2010., dok je ukupno ostvareni promet od toga bio 86,1 milijun kuna, ili 51 posto viši.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙