FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan skup hrvatskih branitelja "Da se ne zaborave"

Autor: tdel
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Stotinjak hrvatskih branitelja bilo je danas na skupu "Da se ne zaborave" kojim su upozorili na marginaliziranje i prešućivanje onih koji su stvarali hrvatsku državu te na, kako tvrde, kampanju kriminalizacije Domovinskog rata.

Svi govornici upozorili su na težak položaj hrvatskih branitelja te ocijenili da branitelji još nemaju mjesto koje zaslužuju. Posebnu potporu dali su osuđenim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBIUDR) Mladen Pavković istaknuo je da hrvatski branitelji još nemaju mjesto koje zaslužuju u Hrvatskoj. Upozorio je da je danas oko 30 tisuća hrvatskih branitelja bez posla, a oko 3000 ih se ubilo. "Nisu se oni ubili zato što im je bilo lijepo nakon rata, nego zato što nisu mogli trpjeti zlo i nepravde", istaknuo je Pavković i upitao hoće li netko zbog toga odgovarati.

Naglasio je da moraju odgovarati svi oni koji su izdali Hrvatsku i njezine interese, a ostavili srpske zločince da se slobodno šetaju. "Recimo ne takvoj politici i ljudima koji su žrtvu pretvorili u agresora, a hrvatske branitelje u socijalne slučajeve", istaknuo je Pavković, pozivajući na zaštitu časti i dostojanstva hrvatskih časnika i vojnika, roditelja i djece poginulih te na sprječavanje falsificiranja povijesti i neistinitog prikazivanja Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm izrazio je nezadovoljstvo Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. "Da je on dobar, ne bi se ubilo više od 2000 hrvatskih branitelja, branitelji ne bi dobivali otkaze, a zaposlena bi bila djeca poginulih branitelja", istaknuo je. Upitao se i tko se stidi hrvatskih branitelja. "Ako se hrvatskim braniteljima reda radi polažu vijenci, takvi nam vijenci ni ne trebaju", rekao je Klemm.

Nezadovoljstvo time što nitko nije odgovarao za zločin u Škabrnji izrazio je ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić, koji je upitao što su u posljednjih 20 godina radili hrvatsko pravosuđe, obavještajne službe i policija. "Za 86 mučki ubijenih Škabrnjana i razaranje Škabrnje nikada nitko nije odgovarao niti će odgovarati", rekao je Miljanić i izrazio nezadovoljstvo što se umjesto toga sudi onima koji su branili svoju domovinu.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙