FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osojnik - položeni vijenci ispred spomenika poginulim braniteljima

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. listopada 2012. (Hina) - U Osojniku, jednoj od najvažnijih točaka obrane Dubrovnika, danas su položeni vijenci i održana komemoracija ispred spomenika podignutog za 105 hrvatskih branitelja poginulih tijekom Domovinskog rata u okolici tog mjesta.

Vijence su položila izaslanstva grada Dubrovnika, koje je vodio gradonačelnik Andro Vlahušić, Dubrovačko-neretvanske županije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Niko Vuković rekao je kako su hrabrost i domoljublje poginulih branitelja iskazani u mnogim bitkama diljem domovine najbolji zalog budućnosti Hrvatske.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je kako je 105 poginulih branitelja golem broj te da Hrvatska bez njih "sigurno ne bi izgledala ovako kao danas".

Srpsko-crnogorski agresor okupirao je Osojnik i potpuno ga spalio. Mjesto je nakon oslobođenja obnovljeno, a prije devet godina postavljen je i spomenik u znak sjećanja na 105 hrvatskih branitelja poginulih u obrani dubrovačkoga kraja.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙