FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prdsjedništvo i izborni skup HSP dr A.Starčević

Autor: pgas
SPLIT, 29. rujna 2012. (Hina) - Predsjedništva Hrvatske stranke prava "dr. Ante Starčević" na današnjoj sjednici održanoj u Splitu donijelo je preporuku da ta stranka na lokalnim izborima 2013. ne ide u koalicije s SDP-om, HNS-om, SDSS-om i HSP-om.

„Donijeli smo preporuku da na lokalnim izborima sljedeće godine naša stranka ne može koalirati sa SDP-om, HNS-om, SDSS-om i HSP-om Ante Đapića“, kazala je predsjednica stranke Ruža Tomašić Hini. Ona je danas u Splitu nazočila zajedničkom izbornom zboru županijske i gradske organizacije stranke, prije kojega je održana i sjednica predsjedništva stranke.

„Kad vičemo da imamo agnostike i nevjernike u vladi onda se moramo zapitati tko je birao te ljude, jer nisu došli marsovci na dan izbora i njih zaokružili nego je to učinio narod. Mi smo ti koji trebamo osvijestiti narod koga birati, a to znači da smo možda i mi malo podbacili“, kazala je Tomašić obraćajući se sudionicima izbornog skupa. Ona je pozvala da se pokaže kako je pravaštvo izvađeno iz blata te da je očišćeno i sada je sjajnije nego ranije. „Kad to obavimo, onda za tri godine možemo uzdigunta čela najaviti da Hrvatskom vladaju Bog i Hrvati“, kazala je.

Za predsjednika Županijskog splitsko-dalmatinskog vijeća HSP dr. Ante Starčević izabran je časnik Hrvatske vojske (HV) u mirovini Damir Ćosić-Roda a za predsjednika splitske gradske podružnice te stranke izabran je pravnik Mario Popović koji je i aktualni predsjednik Savjeta mladih Splita a nedavno je iz HSP-a prešao u HSP dr. Ante Starčević.

Novoizabrani čelnik županijske organizacije Damir Ćosić je aktualnu vlast optužio da je nedemokratska, a to se, kako je rekao, može vidjeti u primjerima upada ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića u kaštelansku srednju školu 'Braća Radić', ili kada premijer Milanović prijeti prstom u hrvatskoj sabornici a istovremeno ljetuje na jahtama ekonomskih moćnika.

Novoizabrani predsjednik splitskog ogranka Mario Popović je kazao kako sadašnja vlast nije hrvatska i kako vlada ne zastupa nacionalne interese. „Vode nas oni koji nisu željeli hrvatsku državu i kojima je i danas žao što je stvorena hrvatska država“, ustvrdio je.

Gosti na skupu, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić i predsjednik splitsko-dalmatinskog HSS-a Tonči Božanić najavili su suradnju svojih stranaka na lokalnim izborima s HSP-om dr Ante Starčević.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙