FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 11. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 11. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 11. listopada.

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata najavila je da u četvrtak, 11. listopada, organizira prosvjed na Markovu trgu i Trgu bana Jelačića radi obrane socijalne države i otpora politici štednje. Matica hrvatskih sindikata, koja okuplja tri sindikata prosvjete i znanosti i sindikat medicinskih sestara, organizira prosvjed nakon što je Vlada otkazala Temeljni kolektivni ugovor (TKU) za javne službe te pozvala sindikate javnih službi na pregovore o novom TKU-u. Do otkazivanja TKU-a došlo je nakon što sindikati članovi Matice nisu pristali na Vladin prijedlog izmjena TKU-a kojim bi im se, zbog štednje u državnom proračunu, smanjila materijalna prava u zamjenu za očuvanje plaća. Ti se sindikati nisu htjeli odreći regresa i božićnica i pristati na smanjenje jubilarnih nagrada, dnevnica i naknade za prijevoz bez da se Vlada obveže da će im sve to naknadno isplatiti, nakon što Hrvatska izađe iz krize. Prosvjed počinje okupljanjem u 11 sati na Trgu Francuske Republike, a povorka će se kretati Ilicom do Trga bana Jelačića, gdje će biti postavljena pozornica s razglasom i video zidom, a dio prosvjednika uputit će se na Trg svetog Marka.

ZAGREB - Konferenciju "Inovacijama do konkurentnosti" na temu "Nacionalna strategija inovacija u Hrvatskoj 2013.-2020." održat će se u organizaciji Udruga inovatora Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Središnja tema konferencije je uloga inovacija i državnih politika u gospodarskom rastu, a po prvi put će biti predstavljen dokument "Nacionalna strategija inovacija u Republici Hrvatskoj od 2013. do 2020. godine". Bit će predstavljen i Izvještaj o inovacijskoj politici u Hrvatskoj kojeg su pripremili stručnjaci OECD-a (13,00 sati, Kino dvorana Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78. Izjave za medije predviđene su u 13,30 sati).

OKOLI - Tvrtka Plinacro obilježit će početak kapitalnih rudarskih radova na remontu postrojenja i bušotina Podzemnog skladišta plina Okoli, vrijednih 45 milijuna kuna. Ujedno, to je početak ostvarenja investicijskog ciklusa tvrtke Podzemno skladište plina u dijelu povećanja kapaciteta postojećeg podzemnog skladišta plina kojim će se u razdoblju od iduće tri godine investirati oko 250 milijuna kuna (11,00 sati, poslovni krug Podzemnog skladišta plina Okoli, Općina Velika Ludina).

RIJEKA - U brodogradilištu 3. maj u more će biti porinut tanker za prijevoz asfalta, nosivosti 15.000 tona, dužine 133 metra, koji se u tom brodogradilištu gradi za švedsku tvrtku Wisby Tankers (11,00 sati). Prije porinuća bit će održana svečanost krštenja broda istih karakteristika koji se također gradi za istog naručitelja (10,00 sati). Brodogradilište 3. maj planira do kraja ožujka 2013. isporuku ukupno četiri tankera istih karakteristika za Wisby Tankers.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk/xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙