FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: nastavnicima iz RH stručno usavršavanje o holokaustu

Autor: nbar
PARIZ , 10. listopada 2012. (Hina) - Memorijalni centar Shoah u Parizu, Spomen-područje Jasenovac i hrvatska Agencija za odgoj i obrazovanje potpisale su u srijedu u Parizu Sporazum o partnerstvu koji će, među ostalim, hrvatskim nastavnicima otvoriti nove mogućnosti stručnog usavršavanja u području obrazovanja o holokaustu.

Agencija za odgoj i obrazovanje posljednjih deset godina aktivno sudjeluje u promicanju proučavanja o holokaustu organiziranjem nacionalnih i regionalnih seminara, te sudjelovanjem u međunarodnim projektima i izradom nastavnih materijala, rekao je Hini ravnatelj Agencije Vinko Filipović.

Potpisanim Sporazumom djelatnost Agencije će biti dodatno obogaćena jer se otvaraju mogućnosti suradnje s francuskim Memorijalnim centrom Shoah, jednom od najuglednijih svjetskih institucija koje se bave obrazovanjem, istraživanjem i sjećanjem na holokaust.

Ovaj sporazum omogućit će dolazak hrvatskih nastavnika u Memorijalni centar Shoah u Parizu gdje će se dodatno educirati.

Sporazum je u ime Spomen-područja Jasenovac potpisala ravnateljica te ustanove Nataša Jovičić.

Hrvatska se potpisivanjem Deklaracije Međunarodnog foruma o holokaustu u Stockholmu 2000. godine obvezala da će čuvati sjećanje na žrtve holokausta.

(Hina) xnbar ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙