FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 10. listopada

Autor: bcav
ZAGREB, 9. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 10. listopada.

PARIZ - Posljednjeg dana službenog posjeta Francuskoj, hrvatski predsjednik Ivo Josipović obići će izložbu skulptura Ivana Meštrovića koja se održava u Muzeju Rodin, u sklopu festivala "Croatie, la voici", koja traje u Francuskoj od rujna 2012. do siječnja 2013

PARIZ - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić doputovat će u srijedu u Pariz, gdje će u četvrtak sudjelovati na konferenciji posvećenoj francusko-hrvatskim odnosima uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Stazić će u srijedu nazočiti svečanom otvaranju izložbe hrvatskih fotografija u sklopu Festivala Hrvatske u Francuskoj.

MADRID - Drugog dana boravka u Madridu, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održat će predavanje na Forumu Europa (Nueva Economía Fórum) na temu hrvatskog pristupanja Europskoj uniji.

ZAGREB - Europska komisija objavit će godišnji pregled strategije proširenja i napretka prema članstvu u Europskoj uniji za zapadni Balkan, Tursku i Island, koji uključuje sveobuhvatni monitoring izvještaj za Hrvatsku. Konferencija za novinare povjerenika Europske unije za proširenje Štefana Fulea pratit će se uživo u Informacijskom centru Europske unije. Po završetku konferencije, veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj odgovarat će na pitanja novinara (13,30 sati, Informacijski centar Europske unije, Trg žrtava fašizma 6.)

PARIZ - Francuski predsjednik Francois Hollande i španjolski premijer Mariano Rajoy održat će francusko-španjolski summit.

Dežurni:

Noć: Slavoljub Leko

Prijepodne: Sanja Pucak

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙