FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Osječkom jesenskom sajmu manifestacija "Mladi i med"

Autor: vsik
OSIJEK,5. listopada, 2012.(Hina) - U sklopu 15. Osječkog jesenskog sajma, na središnjem osječkog Trgu Ante Starčevića danas se održava manifestacija "Mladi i med" čija je nakana potaknuti potrošnju meda, posebice kod djece i mladih, a predstavilo se 17 proizvođača meda iz Osječko-baranjske i Vukovarsko- srijemske županije .

Voditelj Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo Hrvatske gospodarske komore (HGK) Županijske komore Osijek, Ernest Nad, rekao je kako je Osijek i Osječko-baranjska županija kolijevka hrvatskog pčelarstva. Ove godine u toj Županiji proizvest će se oko 1.100 tona meda, što je među najvećom proizvodnjom te zdrave hrane u Hrvatskoj. Čak 30 posto meda se izvozi.

Nad je istaknuo kako se upravo mladi trebaju upoznati s važnošću toga proizvoda te s mogućnostima zapošljavanja kao proizvođača meda, jer je riječ o profitabilnoj proizvodnji. Nažalost, rekao je Nad, u Hrvatskoj se još uvijek malo troši med, pa tako godišnje tek nešto više od jednog kilograma po stanovniku, dok je u razvijenim zemljama ta potrošnja daleko veća.

Osječki jesenski sajam na kojem sudjeluje oko 160 izlagača iz zemlja i inozemstva, održava se od 4. do 7. listopada u organizaciji Osječkog sajma d.o.o. a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i HGK Županijske komoe Osijek.

Uz najnovija dostignuća u gospodarstvu i poljoprivredi, na Sajmu sudjeluju proizivođači autohtonih ekoloških proizvoda i zdrave hrane.

(Hina) xvsik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙