FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku "Prostor za publiku"

Autor: ddub
DUBROVNIK, 9. listopada 2012. (Hina) - U Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku večeras je otvorena izložba suvremene hrvatske umjetnice Božene Končić-Badurina pod nazivom "Prostor za publiku".

Umjetnica je na izložbi u Dubrovniku, uz prezentaciju svojih dosadašnjih performansa, organizirala nove interakcijske radove u koje su u predmet interesa uključeni konkretan prostor i osoblje galerije.

Na otvorenju izložbe izveden je performans "Gledalište". Božena Končić-Badurina, umjesto uobičajenih eksponata, najčešće organizira žive izvedbe u galerijama i drugim prostorijama.

Riječ je o situacijama koje uključuju interakciju autorice kao izvođačice i publike te publike i statista koje je angažitala umjetnica.

Božena Končić-Badurina diplomirala je na Grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. godine u klasi Miroslava Šuteja. Izlagala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a dobitnica je triju nagrada - nagrade Zagrebačke banke za diplomski rad, nagrada publike 24. salona mladih u Zagrebu 1996. i nagrade HDLU-a za najbolju izložbu 2007. godine.

Izložba u Dubrovniku bit će otvorena do 4. studenoga.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙