FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložbu o sv. Vlahu vidjelo 150 tisuća ljudi

Autor: hspa
DUBROVNIK, 17. rujna 2012. (Hina) - Središnju ovogodišnju izložba Dubrovačkih muzeja "Sv. Vlaho u povijesti i sadašnjosti" koja je od 16. svibnja do 16. rujna bila postavljena u Kneževu dvoru i žitnici Rupe u četiri mjeseca pogledalo je 153.767 posjetitelja.

"Nakon prošlogodišnjeg uspjeha izložbe posvećene Ruđeru Boškoviću izložba o dubrovačkom zaštitniku zabilježila je jednak uspjeh", kazala je ravnateljica Dubrovačkog muzeja Pavica Vilać.

U idućoj godini obilježava se 400. obljetnica rođenja i 330. obljetnica smrti Stjepana Gradića jednog od velikih Dubrovčana, diplomata i polihistora koji je zadužio svoju dubrovačku domovinu u najtežim trenutcima njene povijesti te će stoga Dubrovački muzeji središnji izložbeni projekt u 2013. posvetiti upravo njemu, najavila je ravnateljica Pavica Vilać.

Izložba "Sv. Vlaho u povijesti i sadašnjosti" realizirana je u povodu obilježavanja 1040. obljetnice štovanja kulta sv. Vlaha u Dubrovniku te 140. obljetnice osnutka Dubrovačkih muzeja.

Osim predmeta iz fundusa Dubrovačkih muzeja na izložbi su bili predstavljeni i brojni drugi vrijedni izlošci posvećeni sv. Vlahu a koji su pristigli zahvaljujući ljubaznosti 56 različitih institucija i pojedinaca najvećih dijelom iz dubrovačke biskupije.

Bilo je izloženo ukupno 339 predmeta od čega su čak 251 u vlasništvu institucija i pojedinaca posuditelja.

xddub ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙