FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Aktualna riječka fotografija"

Autor: dsil
RIJEKA, 5. listopada 2012. (Hina) - Izložba "Aktualna riječka fotografija" na kojoj su okupljeni fotografski radovi 115 riječkih autora, otvorena je večeras u Muzeju grada Rijeke.

Autor projekta je Borislav Božić a ideja je bila na jednom mjestu prikazati sadašnje fotografsko stvaralaštvo u Rijeci. Na izložbi su zastupljeni svi riječki autori koji su u bilo kojem obliku izlagali svoje fotografije u protekle dvije godine.

Otvarajući izložbu, Borislav Božić je kazao da je želio nadići okupljanja na fotografskim izložbama samo u okviru udruga ili ustanova koje priređuju pojedinu manifestaciju. Uglavnom se oko jedne izložbe skupljaju autori iz jednog kruga, a cilj je da se svi skupimo na jednom mjestu, makar samo svojim fotografijama, rekao je Božić.

Na izložbi su zastupljeni razni umjetnički pristupi i procesi izrade fotografija, od najklasičnijeg estetskog do najsuvremenijih umjetničkih postupaka, rekao je.

Ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović je istaknuo da je riječ o najbrojnijoj fotografskoj izložbi ikada u Rijeci po broju autora.

Na izložbi su predstavljeni radovi članova HDLU Rijeka, studenata Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke, članova Fotokluba Studentskog centra, Fotosekcije KUD-a Baklje, Fotoskupine Kulturnog prosvjetnog društva Bazovica, Fotoklubova Color i Rijeka, Fotodružine Učeničkog doma Kvarner ali i autora koji ne pripadaju nijednoj od tih udruga ili ustanova te djeluju samostalno.

U protekle dvije godine u Rijeci je organizirano više od 80 fotografskih izložba te radionica, predavanja i predstavljanja literature i časopisa na temu fotografije, kazao je Božić.

Izložba je otvorena do 20. listopada a postavljena je u sklopu manifestacije Photori, koju organizira Fotoklub Rijeka. Autorica koncepta postava izložbe je Tanja Ljubojević. Namjera je da se izložba nakon Rijeke postavi i u drugim većim hrvatskim gradovima.

U okviru Photori večeras je otvorena i fotografska izložba aktova Morene Kvaternik pod nazivom "Tijelo" u Galeriji Palach u Rijeci.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙