FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brammertz 8. i 9. listopada u Beogradu

Autor: npav
BEOGRAD, 7. listopada 2012. (Hina) - Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz doputovat će u ponedjeljak u dvodnevni radni posjet Srbiji i s visokim dužnosnicima u Beogradu razgovarati o suradnji s ICTY-jem.

Razgovori u Beogradu prethode podnošenju redovitog izvješća koje će Brammertz sredinom studenog uputiti Vijeću sigurnosti UN-a.

Brammertz će boraviti u Beogradu 8. i 9. listopada i sastat će se s premijerom Ivicom Dačićem, ministrom obrane Aleksandrom Vučićem, predsjednikom vijeća za suradnju s Haagom Rasimom Ljajićem, glavnim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem te predstavnicima snaga sigurnosti.

Srbija Tribunalu još duguje sveobuhvatno izvješće o mreži potpore haaškim bjeguncima, a Beograd će Brammertzu, kako je najavio predsjednik vijeća za suradnju s ICTY-jem Rasim Ljajić, staviti na stol pitanja o istrazi trgovine ljudskim organima na Kosovu.

"Sigurno da ćemo mi nametnuti to pitanje i otvoriti tu temu jer nemamo pravo šutjeti pred činjenicom da je bilo teških zločina koji su počinjeni. Na kraju krajeva, temu trgovine ljudskim organima pokrenulo je samo Tužiteljstvo dok ga je vodila Carla del Ponte", rekao je Rasim Ljajić televiziji B92.

(Hina) xvil ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙