FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikolićev savjetnik: Beograd neće vući ishitrene poteze zbog Kosova

Autor: npav
BEOGRAD, 5. listopada 2012. (Hina) - U procesu eurointegracija Srbija ide u dobrom pravcu, ali vodi računa i o zaštiti svojih državnih i nacionalnih interesa i neće povlačiti ishitrene poteze kad je riječ o Kosovu, izjavio je u petak savjetnik srbijanskog predsjednika za vanjske poslove Marko Đurić.

On je u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) istaknuo opredijeljenje Srbije za europske integracije, ali i naglasio da Beograd u pregovorima s Kosovom neće odustati od zaštite svojih interesa.

"Što se tiče uvjeta za dogovore Beograda i Prištine, ova vlada je dobila veoma teško naslijeđe da provodi dogovore prethodne vlade u kojima nije sudjelovala, ali srpska strana u cilju očuvanja kontinuiteta i kredibiliteta državne vlasti nastavlja s njihovim provođenjem", rekao je Đurić.

Komentirajući nedavnu izjavu predsjednika Tomislava Nikolića da se Srbiji ne žuri ka EU, Đurić je ocijenio da "nikakvih bitnih promjena državne politike nema" i da predsjednik države "na isti način razgovara sa svim predstavnicima međunarodne zajednice kao i s građanima na političkim skupovima".

Predsjednik Nikolić izjavio je prošle subote da "Srbija želi članstvo u Europskoj uniji, ali nema razloga trčati za datumom i papirom" te da će u daljem procesu eurointegracija imati svoje uvjete.

"Deset godina trčanja je Srbiju dovelo do prosjačkog štapa. Sad ćemo malo misliti o sebi. Na sve strane imamo prijatelje, neka se takmiče tko će pomoći Srbiji", istaknuo je Nikolić na Skupštini Srpske napredne stranke (SNS), čiji je lider bio do izbora za predsjednika Srbije.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙