FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikolić: Šef tima za Kosovo na najvišoj političkoj razini

Autor: npav
BEOGRAD, 27. rujna 2012. (Hina) - Beograd za razgovore s Prištinom treba odrediti šefa pregovaračkog tima na najvišoj političkoj razini, izjavio je u četvrtak srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić nakon susreta s visokom predstavnicom EU Catherine Ashton u New Yorku.

Kako su prenijeli beogradski elektronički mediji, Nikolić je rekao da će EU u tim razgovorima zastupati Catherine Ashton, a na čelu srbijanskog tima mogao bi biti premijer Ivica Dačić, ali da ni on sam "ne bježi od odgovornosti ako ga ovlaste za to".

Nikolić je srbijanskim izvjestiteljima iz New Yorka rekao da će stajalište Srbije o Kosovu biti pripremljeno odmah po njegovu povratku u Beograd i naglasio kao ga je visoka predstavnica EU izvijestila da "Unija ne inzistira na priznavanju neovisnosti, niti da će na tome inzistirati".

"Stigli smo do kraja u ispunjavanju zahtjeva za koje smo vidjeli da vode ka neovisnosti Kosova i više nećemo učiniti nijedan korak u tom pravcu, a to sam istaknuo i na Općoj skupštini", rekao je Nikolić nakon sastanka s Catherine Ashton u New Yorku.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙