FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku međunarodna konferencija naftno-plinskom gospodarstvu u središnjoj i istočnoj Europi

Autor: nbrc
ŠIBENIK, 3. listopada 2012. (Hina) - Ovogodišnja 2. međunarodna konferencija i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu s temom "Strateški energetski potencijali u svijetu, EU i Hrvatskoj" u Šibeniku je okupila oko 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Organizatori dvodnevnog skupa su Hrvatska udruga naftnih inženjera i geologa (HUNIG) i Stručni odjel za naftu, prirodni plin i vodu Mađarske državne rudarsko-metalurške udruge (OMBKE KFVZS), a pokrovitelj joj je hrvatsko Ministarstvo gospodarstva.

Konferenciju je otvorio predsjednik HUNIG-a akademik Mirko Zelić, a u ime glavnog pokrovitelja nazočnima se obratio i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott koji je istaknuo kako su u toj kompaniji svjesni kako je obnova rezervi jedan od strateških ciljeva tvrtke te je Ina snažno usmjerena na nove istražne projekte, odnosno otkriće novih rezervi nafte i plina.

Po najavama organizatora skupa, na konferenciji će biti prezentirano oko 90 znanstveno-stručnih radova 200 autora i koautora, kroz koje će se predstaviti nova tehnička dostignuća i razvojni projekti u naftno-plinskoj industriji, s posebnim naglaskom na područje istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

U okviru konferencije održava se i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu u središnjoj i istočnoj Europi, koja je okupila 12 sudionika, šest domaćih i šest inozemnih.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙