FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Platini: Moguće europsko nogometno prvenstvo u 13 država

Autor: rmav
SARAJEVO, 2. listopada 2012.(Hina) - Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini potvrdio je u utorak tijekom posjeta Sarajevu kako postoji zamisao da se europsko nogometno prvenstvo, koje će biti održano u povodu 60. obljetnice tog natjecanja, istodobno organizira u trinaest glavnih gradova država Europe, no nikakva konačna odluka o tome još nije donesena.

"To je za sada samo ideja i o tome se razgovara s nacionalnim nogometnim savezima kako bi se vidjelo je li to dobra zamisao", kazao je Platini tijekom susreta s novinarima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje je boravio u jednodnevnom posjetu.

Platini se tamo sastao s članovima povjerenstva za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, kojemu je na čelu Ivica Osim i s njima je razgovarao o stanju u bosanskohercegovačkom nogometu.

Novinarima je kazao kako su u UEFA-i zadovoljni jer je NS BiH napokon dobio statut na kojemu su inzistirali europska, ali i svjetska nogometna federacija (FIFA).

Odgovarajući na pitanje hoće li UEFA pomoći da se u BiH neki od stadiona napokon osposobi za održavanje međunarodnih nogometnih susreta Platini je kazao kako je organizacija kojoj je na čelu na to spremna, no očekuje da takav projekt potaknu domaće vlasti, a o tome je razgovarao i s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

"UEFA ima sredstva kojima može pomoći, no na takvoj se infrastukturi može samo zajednički raditi", kazao je Platini dodajući kako "velika nogometna zemlja kakva je BiH" zaslužuje i odgovarajući stadion.

Komentirajući nasilje na nogometnim utakmicama i izgrede među navijačima u regiji, Platini je kazao kako su oni nedopustivi te kako će UEFA i on osobno inzistirati na strogom sankcioniranju takvih slučajeva. Istaknuo je kako je i tijekom posljednih posjeta Hrvatskoj odnosno Srbiji prenio jasno upozorenje. "Ako se nastave izgredi postupat će se vrlo strogo i to će se odraziti na njihove nogometne saveze", kazao je Platini. Dodao je kako "ne želi zvučati kao policajac" no želi biti siguran da će svih shvatiti ozbiljnost ovakve poruke.

U širokom rasponu pitanja na koje je odgovarao Platini nije mogao izbjeći i ono o usporedbi nogometa kakva je danas i kakav je bio u njegovim najboljim igračkim danima.

Njegova je ocjena kako se danas igra puno drugačiji nogomet koji je defanzivniji i koncentriran na sredinu terena, no u tehničkom smislu je izvanredno napredovao.

"Nogomet nikada nije bio tako kvalitetan kao posljednjih godina", kazao je predsjednik UEFA-e.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙