FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Platini ustraje na zimskom SP-u 2022

Autor: rsal
LONDON, 25. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Predsjednik UEFE Michel Platini ustrajat će u namjeri da se Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. odigra tijekom zime, pa bi sve europske lige morale uzeti jednomjesečnu zimsku stanku, pa tako i Engleska liga u kojoj zimska pauza uopće ne postoji.

"Nadam se da će se prvenstvo u Kataru odigrati tijekom zime jer je to jednako dobro za sve, a pogotovu za navijače. Pritom ne možemo SP organizirati u siječnju zbog Zimskih olimpijskih igara, ali zato možemo imati stanku od 2. studenoga do 20. prosinca. Europski klubovi bi sve nadoknadili završetkom sezone u lipnju, a ne u svibnju, što svima odgovara i ne vidim kako mogu nastati problemi. UEFA i FIFA imaju deset godina da sve poslože za prvo "zimsko" SP, najvažnije natjecanje na planetu", kazao je Platini u razgovoru za Evening Standard.

Platini je engleskim novinama priznao da je glasovao za Katar kao domaćina SP 2022, a ne za Englesku.

"Glasovao sam za Katar jer je došlo vrijeme da taj dio svijeta dobije Svjetsko prvenstvo", zaključio je Platini, koji je odbio prepostavku da je glasovao za Katar jer je tako želio bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙