FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Bili smo prvi i ostali zadnji"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 28. rujna 2012. (Hina) - U sklopu obilježavanja Dana policije Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik '91. u velikoj sali PU dubrovačko-neretvanske otvorila je izložbu pod nazivom "Bili smo prvi i ostali zadnji".

Riječ je o izložbi fotografija, isječaka iz novina i drugih dokumenta koji svjedoče o doprinosu hrvatske policije u Domovinskom ratu osobito na njegovom početku 1991.

Tijekom 1991. godine PU dubrovačko-neretvanska imala je 365 aktivnih, 713 pričuvnih, te 37 djelatnika specijalne policije koji su od 1. listopada do sredine studenog ponijeli ponajveći teret u obrani Dubrovnika. Samo do 28. listopada od početka rata na dubrovačkom području od 45 poginulih osoba prema podacima Medicinskog centra Dubrovnik deset je bilo pripadnika MUP-a.

Kako je u prigodi otvaranja istaknula zamjenica župana Dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković potrebno je posebno se osvrnuti na naslov izložbe te postaviti pitanje jesmo li se uspjeli odgovorno ponašati prema onima kojima dugujemo najveću i vječnu zahvalnost u životu.

U prigodi današnjeg dana vijence ispred Spomen križa na dubrovačkom groblju Boninovo položio je načelnik PU Tonći Radibratović sa suradnicima a sveta misa služit će se 29. rujna u 10 sati u crkvi sv. Mihaela.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙