U pripremanju jela i deserta od mesa domaće patke, buče, bučinog ulja i koštica te bagremovog meda, koji je bio i središnja tema ovogodišnje priredbe, natjecalo se sedam kuhara iz ponajboljih zagorskih restorana i hotela.
Najuspješnijim u spravljanju jela proglašen je kuhar iz Termi Jezerčica Ivica Žulj.
Tom su prigodom izloženi domaći autohtoni proizvodi, a posjetitelji su mogli uživati i u degustacijama tradicionalnih zagorskih proizvoda, vina i pjenušaca, zagorskog purana, zagorskih štrukli i kolača od meda.
"Zagorski chief" posjetila su i trojica ministara - turizma Veljko Ostojić, pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.
Ministar turizma Ostojić rekao je da je oduševljen manifestacijom, baš kao i njegovi kolege iz Vlade Zmajlović i Hajdaš Dončić, koji je kao donedavni zagorski župan lani inicirao održavanje ove turističke priredbe kojom se promovira cjelokupna ponuda Hrvatskog zagorska kao destinacije kontinentalnog turizma.