FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael smatra da sankcije protiv Irana djeluju

Autor: spuc
JERUZALEM, 27. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Međunarodne sankcije protiv Teherana izazvale su više štete iranskome gospodarstvu nego što se ranije smatralo, prema dokumentu izraelskog ministarstva vanjskih poslova kojeg je objavio list Haaretz u četvrtak.

Detalji tajnog izviješća objavljeni su na dan kada se izraelski premijer Benjamin Natanyahu obraća zajedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku kako bi pozvao na snažnije djelovanje u cilju zaustavljanja iranskog nuklearnog programa.

Izraelski dužnosnik koji nije želio biti imenovan potvrdio je sadržaj dokumenta ali je kazao kako nema znakova da su ekonomske sankcije natjerale iranske dužnosnike na promjenu politike prema nuklearnom programu.

Prema dokumentu izvoz iranske nafte pao je za više od 50 posto tijekom protekle godine te danas prosječni Iranac trpi posljedice galopirajuće inflacije.

"Postoje pokazatelji da prosječni Iranac krivi iransko vodstvo za stanje a ne Zapad koji je nametnuo sankcije", citirao je Haaretz neimenovanog dužnosnika izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

(Hina) xps ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙