FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD i Izrael razgovaraju o "crvenoj liniji" za Iran

Autor: rtom
JERUZALEM, 10. rujna 2012. (Hina/AFP) - Izrael i Sjedinjene Države razgovaraju o potrebi definiranja "jasne crvene linije" koju Iran ne smije prijeći u razvoju svog nuklearnog programa, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu za kanadski kanal CBC.

"O tome sada razgovaramo sa Sjedinjenim Državama", rekao je premijer za CBC no nije jasno odgovorio kakve bi akcije Washington proveo da odredi tu crtu koju Iran ne smije prijeći.

"Mislim da pitanje nije samo o sankcijama ili mjerama koje bi mogle biti pojačane kao pritisak na Iran. To je i pitanje jasnog određivanja crte koju Iran ne smije prijeći u razvoju svojih nuklearnih kapaciteta. Ako to Iran vidi, ona postoji šansa, ne kažem jamstvo, već šansa da se Iranci zaustave i ne prijeđu tu crtu", rekao je.

Netanyahu je učestalo pozivao međunarodnu zajednicu, a napose SAD, da odredi granicu kojom će spriječiti Teheran u razvoju nuklearnog oružja.

Izraelski mediji izvještavali su o rastu napetosti između američkog predsjednika Baracka Obame i Netanyahua koji je zaprijetio izraelskom vojnom intervencijom na iranska nuklearna postrojenja i bez prethodnog pristanka Washingtona.

(Hina) xrt ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙