FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko s izaslanstvom mađarskog parlamenta

Autor: ista
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je u četvrtak izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Nacionalne skupštine Mađarske koje u posjetu Hrvatskoj predvodi predsjednik odbora Font Sandor, a na sastanku je obostrano izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima, priopćeno je iz Sabora.

Na sastanku Leke i izaslanstva mađarskog parlamenta obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrom suradnjom i bilateralnim odnosima. Sandor je istaknuo važnost posjeta predsjednika Sabora Borisa Šprema Mađarskoj u lipnju ove godine, kojom prilikom je bilo riječi o poljoprivrednoj politici u kontekstu članstva u EU, pa je i ovaj posjet mađarskog odbora Hrvatskoj nastavak intenzivne međuparlamentarne suradnje dviju zemalja.

Potpredsjednik Sabora i predsjednik Odbora za poljoprivredu Sandor bili su suglasni da će se prostor za suradnju povećati ulaskom Hrvatske u EU te su podržali nastavak suradnje. Obje su strane potvrdile želju za daljnjim razvojem partnerskih odnosa na području energetike, vodnog gospodarstva i zaštite okoliša.

S obzirom na to da se u Hrvatskoj priprema zakon o odnosu vlade i Sabora u okviru predstojećeg članstva u EU na sastanku su bila iznesena i saslušana odgovarajuća mađarska iskustva, prema priopćenju.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙