FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zdravlja: sutra sastanak o pripravničkom stažu zdravstvenih radnika

Autor: nkot
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - U Ministarstvu zdravlja sutra će se održati sastanak kako bi se pronašlo rješenje problema pripravničkog staža zdravstvenih radnika, najavljeno je danas iz tog ministarstva koje naglašava da je riječ o kompleksnom problemu koji traje godinama.

"Pitanje pripravničkog staža kompleksan je problem, problem koji traje godinama, oko kojega je puno zainteresiranih strana i nije ga moguće riješiti u jednom danu jer je puno zainteresiranih strana. Tu su tri ministarstva – zdravlja, rada i mirovinskog sustava te obrazovanja, znanosti i visokog školstva, kao i osam stručnih komora", navodi ministarstvo najavljujući sutrašnji sastanak "kako bi se konačno, nakon niza godina, za problem stažiranja pronašlo odgovarajuće rješenje".

"A jedini način je pronaći rješenje temeljeno na zakonu i financijskih sredstvima koja su osigurana u Državnom proračunu", ističe ministarstvo.

Navodi i da je trenutno u izradi novi pravilnik o pripravničkom stažu zdravstvenih radnika, koji će se temeljiti na prijedlozima stručnih komora, a da je sadašnji pravilnik na snazi od 1994.

Pripravnički staž sada predstavlja završnu godinu formalnog obrazovanja zdravstvenih djelatnika, koji su školovanje započeli po starim programima, zbog nedostatka praktične nastave u prethodnih godinama njihova školovanja. Njegovo trajanje za neke struke uređeno je Direktivama EU kojih se Republika Hrvatska mora pridržavati, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙