FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotić najavio preventivno i proaktivno djelovanje karlovačke policije

Autor: vhor
KARLOVAC, 25. rujna 2012. (Hina) - Novoizabrani načelnik Policijske uprave karlovačke (PUK) Tomislav Kotić najavio je kao svoj prioritet preventivno i proaktivno djelovanje na svim mjestima mogućeg ugrožavanja sigurnosti, te štednju novca, ali na manje važnim mjestima troška, a ne onima bitnim za sigurnost.

Također je najavio da će od svih svojih suradnika i policijskih službenika tražiti profesionalan odnos prema radu i poštovanje ljudskih prava te da će se i dalje poštivati protokol o suradnji policije i medija, no da će ipak suradnja s medijima svakim danom biti bolja nego sada.

Za svog prethodnika Josipa Ćelića kazao je da za sada nije raspoređen na novo radno mjesto, ali da mu je poznato da se Ćelić prijavio za radna mjesta u Ravnateljstvu MUP-a za koja su natječaji u tijeku.

Zamoljen za procjenu je li Policijska uprava karlovačka spremna odraditi svoje zadaće za sigurnost građana cijele Karlovačke županije, u svijetlu najavljenih štednji, nedostatnog voznog parka, te nepopunjenosti radnih mjesta, Kotić je odgovorio da će se on znati postaviti u radu s manje sredstava, te da se neće štediti na bitnim stvarima, već na onima poput, odora, cipela i grijanja.

"Bit će manje novca, ali već i jest na djelu štednja. Otkazivanjem prava iz kolektivnih ugovora prepolovila se suma novca koja se trošila na prijevoz službenika na posao i s posla, najviše kod onih službenika koji su udaljeni od mjesta rada manje od dva kilometra", kazao je Kotić.

Dodao je da po najnovijem ustroju puna popunjenost PUK-a znači 1204 djelatnika, od čega 1015 policijskih službenika, a trenutno je zaposleno osamsto policijskih službenika. To znači, kazao je, da PUK nema popunjeno oko dvadeset posto mjesta policijskih službenika.

Tomislav Kotić diplomirani je kriminalist, višestruko je nagrađivan hrvatski branitelj, a u policiji je bio pozornik, inspektor, zapovjednik policijske postaje Slunj, zamjenik trojici načelnika PUK-a, te načelnik Operativno komunikacijskog centra. Uz to je od 2001. do 2007. godine ujedno bio prvi karlovački policijski glasnogovornik.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙