FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "EURES usluge prema poslodavcima"

Autor: tper
ZAGREB, 24. rujna 2012. (Hina) - Projekt "EURES usluge prema poslodavcima" ima za cilj promicati mobilnost i zapošljavanje na europskoj razini, dok je svrha projekta poduprijeti Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) u razvoju kvalitetnih usluga prema poslodavcima, istaknuto je na svečnom otvaranju projekta.

Projekt je vrijedan 200 tisuća eura, njegova provedba trajat će šest mjeseci, do 19. veljače 2013., a twinning partneri uključeni u projekt su HZZ i Švedski zavod za zapošljavanje.

Očekivani rezultati projekta, kako je rečeno, su unapređenje aktivnosti, usluga i poslovnih procesa HZZ-a usmjerenih prema stranim i domaćim poslodavcima zainteresiranim za EURES i zapošljavanje na europskoj razini, jačanje kapaciteta savjetnika HZZ-a u pružanju EURES usluga poslodavcima te podizanje svijesti poslodavaca i drugih sudionika na tržištu rada o EURES mreži i mogućnostima zapošljavanja na europskoj razini.

Cilj Europske službe za zapošljavanje (EURES) jest omogućiti slobodno kretanje radnika u cijeloj Europi kroz pruženje potpore i potencijalno mobilnim radnicima i poslodavcima zainteresiranim za međunarodno zapošljavanje, rečeno je.

Pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Dario Baron istaknuo je kako je cilj projekta olakšati mobilnost radnika unutar EU čija će članica Hrvatska ubrzo postati.

Napominje kako će EURES mreža pomoći građanima da brže i lakše uđu na tržište rada i ponude svoja znanja i vještine, a poslodavcima da lakše nađu radnu snagu koja im je potrebna.

I ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah je istaknula kako je cilj projekta promicati mobilnost i zapošljavanje na europskoj razini te kako kroz ovaj projekt Hrvatska vrši pripreme za ulazak na europsko tržište rada i međunarodno zapošljavanje.

HZZ provodi projekt "EURES usluge prema poslodavcima" unutar IPA Komponente I - Pomoć u tranziciji i izgradnji institucija.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙