FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZLZ: rekordan kolovoz i najava obilježavanja 50 godina rada

Autor: tmis
ZAGREB, 6. rujna 2012. (Hina) - Zračna luka Zagreb (ZLZ) u kolovozu ove godine zabilježila je rekordan broj putnika u jednom mjesecu od njena osnutka - 260.372 putnika, što je i 4,25 posto više putnika nego u prošlogodišnjem kolovozu, izvijestili su danas iz Zračne luke Zagreb koja će sljedeći tjedan nizom aktivnosti obilježiti 50 godina rada na postojećoj lokaciji.

Rekordni kolovoški rezultati dodatni su razlog za proslavu 50 godina rada na postojećoj lokaciji, navode iz Zračne luke Zagreb.

Obljetnicu će obilježiti nizom aktivnosti 11. i 12. rujna, a osim zabavnog programa, koncerata i izložbi, najavljuju i predstavljanje monografije "Zračna luka Zagreb: 50 godina" te dokumentarnog filma "Vrata Grada".

Zračna luka Zagreb ove godine očekuje nove rekorde u broju putnika i letova zrakoplova, dok bi financijski rezultati, kako se doznaje, mogli biti na razini prethodne godine.

Ističu i da su zadnje dvije godine imali porast broja putnika, pa ih je u 2010. bilo 2,07 milijuna, a prošle godine 2,32 milijuna.

Za financijsko poslovanje kažu da je stabilno i profitabilno, te da već nekoliko godina bilježe rast prihoda i dobiti.

Prošle godine ukupni prihodi Zračne luke Zagreb iznosili su 318,5 milijuna kuna, odnosno 423,5 milijuna zajedno s tri tvrtke kćeri, koje su sve poslovale pozitivno, a dobit prije oporezivanja (EBIT) iznosila je 54,6 milijuna kuna.

Od važnijih povijesnih datuma iz Zračne luke Zagreb podsjećaju na 27. listopada 1961. kada je Narodni odbor grada Zagreba donio odluku o osnivanju poduzeća za aerodromske usluge pod nazivom "Zrakoplovna luka Zagreb", koja je s radom počela 20. travnja 1962. Tada je imala betonsku stazu duljine 2.500 metara, paralelnu rulnu stazu, putničku zgradu površine tisuću metara četvornih, parkirni prostor za pet manjih zrakoplova i razne manje servisne objekte.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙