FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM Forum početkom listopada u Splitu sa sloganom 'rast na treću'

Autor: tmis
ZAGREB, 11. rujna 2012. (Hina) - Jubilarni, deseti IBM Forum 2012 održat će se od 3. do 5. listopada u Splitu pod sloganom "Rast3/na treću - inovacije, liderstvo, tehnologije", a okupit će oko 500 domaćih i stranih IT stručnjaka i drugih sudionika, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici IBM Hrvatska.

IBM Forum je jedna od važnijih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj, a organizatori najavljuju kako će se na skupu u Splitu u pet nizova predavanja raspravljati o novim tehnološkim dostignućima, Power tehnologiji, uštedi energije, transformaciji poslovnih procesa, optimizaciji troškova, cloud computingu i povećanju poslovne fleksibilnosti s posebnim naglaskom na rast.

Istaknuvši da sloganom Foruma žele poručiti i da se uz dobrog partnera i u kriznim vremenima može naprijed, glavni direktor IBM Hrvatska Krešo Perica kazao je kako je dokazano da tvrtke koje ulažu više u tehnologiju bolje posluju i konkurentnije su.

Slično je i s javnim sektorom, a kako je on u Hrvatskoj po ulaganjima u tehnologiju još uvijek ispod prosjeka EU-a, Perica vjeruje da će se to uskoro promijeniti.

Stoga će Forum, uz predstavljanje brojnih novosti iz portfelja IBM-a, na dva plenarna skupa za komercijalni i sektor javne uprave posebno ukazati na važnost e-goverment rješenja, o čemu će govoriti i savezni izvršni tajnik austrijske vlade za e-goverment Christian Rupp.

Bit će zanimljivo čuti njegove poruke i iskustva Austrije u tom poslu s obzirom da je uvođenjem e-goverment rješenja austrijska vlada, ali i cijela državna uprava znatno unaprijedila svoje poslovanje, kazao je Perica.

Napominjući kako se u Hrvatskoj još ove, posebno iduće godine zbog ulaska u EU te u idućim godinama, očekuje više posla za IT sektor u državnim projektima, Perica je kazao da se bez ulaganja u nove tehnologije, racionalizaciju i optimizaciju poslovanja jednostavno nećemo moći nositi s novim zahtjevima.

Na Forumu će stoga predstaviti i neke primjere dobre prakse kako primjena IT-a može unaprijediti poslovanje i dovesti do održivog rasta u kompanijama, govoriti o unapređenju softverskih platformi, kao i o novostima vezanim za hardver te pohranu podataka/podatkovne centre (storage), itd.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙