FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Societe Generale želi povećati dobit u Rumunjskoj i Rusiji

Autor: mpuk
PARIZ, 24. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Francuska banka Societe Generale postavila si je za cilj veću dobit u poslovanju s građanima u Rusiji i Rumunjskoj, kazao je njezin izvršni direktor za Financial Times.

Poput konkurenata u zemlji i inozemstvu, i SocGen reže troškove i prodaje imovinu kako bi se što bolje oduprijela europskoj dužničkoj krizi, višim regulatornim troškovima i nestabilnim tržištima.

Međunarodni odjel za poslovanje s građanima - koji je u drugom tromjesečju poslovao s neto gubitkom - također se suočava s preustrojem, uz imenovanje nove uprave i prodaju imovine. Tako Qatar National Bank razmišlja o ponudi za egipatsku podružnicu National Societe Generale Bank.

"Ključno je da na kraju 2013. pokažemo da naše međunarodno poslovanje s građanima ostvaruje rast i veću profitabilnost nego danas", kazao je izvršni direktor Frederic Oudea za FT.

U članku FT-a objavljenom na internetskoj stranici u nedjelju navečer navodi se i Oudeina najava da će ruska podružnica Rosbank proširiti korporativne aktivnosti a rumunjska podružnica BRD nastojati smanjiti rezervacije na nenaplativim kreditima.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙