FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peugeotu hitno potrebno restrukturiranje - vladin stručnjak

Autor: vmom
PARIZ, 11. rujna 2012. (Hina/AFP) - Francuski automobilski div Peugeot Citroen mora hitno provesti restrukturiranje nakon pogrešnih strateških odluka koje su se protegnule na više od 20 godina, upozorili su vladini stručnjaci.

Restrukturiranje je neizbježno i u Peugeotu moraju brzo poduzeti konkretne poteze kako bi ovladali situacijom, zaključuje u izvješću vladin stručnjak Emmanuel Sartorius.

"Nažalost, ne može se osporiti načelna potreba za reorganizacijom proizvodnih aktivnosti i smanjenjem broja zaposlenih", kaže se u izvješću, uz zaključak da je budućnost Peugeota u strateškom partnerstvu s nekim velikim svjetskim proizvođačem.

Nova je vlada naručila izvješće zbog najave kompanije da će ukinuti 8.000 radnih mjesta u Francuskoj.

Znalo se da Peugeot ima problema s financiranjem ali najava otkaza neposredno nakon izbora nove vlade odjeknula je kao bomba, izazvaši veliko negodovanje u Francuskoj.

Vlada je uputila snažan signal da želi da se mjere restrukturiranja razvodne, s obzirom na pad industrijske proizvodnje u Francuskoj i trend selidbe proizvodnje u inozemstvo zbog visokih troškova u Francuskoj.

Autor najnovijeg izvješća oštro kritizira poslovne odluke uprave i dioničara, izdvajajući nedostatnu ambiciju uprave da internacionalizira poslovanje. Upozorava također da Peugeot previše ovisi o europskom tržištu, gdje još uvijek ostvaruje čak polovinu prihoda.

Dodatni je problem proizvodni asortiman koji obuhvaća široku lepezu modela, od jeftinijih do onih skupih, budući da danas istočna Europa predvodi u proizvodnji jeftinijih modela a Njemačka dominira tržištem skupljih i luksuznih automobila, ističe se u izvješću.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙